News

De ce ți se strică mașina de spălat. Trei greșeli uriașe pe care mulți români le fac

Greșelile banale din cauza cărora se strică mașina de spălat. Care sunt cele trei mari greșeli pe care, involuntar, foarte mulți români le fac.
02.06.2024 | 14:00
De ce ti se strica masina de spalat Trei greseli uriase pe care multi romani le fac
Greșelile banale care strică mașina de spălat. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Specialiștii ne spun care sunt greșelile banale în urma cărora se strică mașina de spălat. Este interzis să faci aceste lucruri dacă vrei ca aparatul tău electrocasnic să aibă o viață cât mai lungă.

Greșelile banale care strică mașina de spălat

În zilele noastre, mașina de spălat rufe este indispensabilă într-o locuință. Prezența unui astfel de aparat electrocasnic în casă vă scapă de grija de a merge la o spălătorie sau de a fi nevoiți să spălați rufele manual. În plus, veți avea libertatea de a spăla rufele, cu ușurință, atunci când doriți.

ADVERTISEMENT

Defectarea mașinii de spălat poate reprezenta o lovitură de proporții pentru orice gospodărie. Specialiștii spun că una din trei mașini are nevoie de reparații în primii șase ani de utilizare.

De cele mai multe ori, utilizatorii mașinilor se fac vinovați pentru deteriorarea acestora. Foarte multe gospodine fac greșeli banale atunci când spală rufe. În timp, acestea duc la stricarea mașinii de spălat.

ADVERTISEMENT

Este știut faptul că acest electrocasnic nu este deloc unul ieftin. De aceea, trebuie să învățăm să avem cât mai mult grijă de mașina de spălat, pentru a ne bucura de ea cât mai mult timp.

Sunt mai multe greșeli pe care trebuie să le evităm pentru a prelungi viața mașinii noastre de spălat. Trei sunt însă fundamentale:

ADVERTISEMENT

Supraîncărcarea: Este de înțeles faptul că, în cele mai multe cazuri, vrem să scăpăm cât mai repede de munții de haine murdare. Specialiștii spun că supraîncărcarea mașinii de spălat nu ne ajută cu nimic.

În primul rând, hainele nu se mai spală atât de bine cum ar trebui, iar apoi piesele mașinii de spălat se uzează mult mai repede. Acest obicei duce, în timp, la defectarea rulmenților sau amortizoarelor.

ADVERTISEMENT

Curățarea filtrului în mod regulat: Un alt aspect pe care îl ignoră mulți cetățeni este curățarea filtrului. În această locație se pot găsit lucruri, dar și scame, monede sau ce mai cade din buzunarele care nu sunt golite.  Toate aceste lucruri pot bloca filtrul, iar mașina se strică rapid.

Atenție la cantitatea de detergent!

În ideea de a avea haine mai curate și mai frumos mirositoare, foarte multe gospodine au obiceiul de a pune detergent în exces. În final, acest lucru dăunează mașinii de spălat.

Spuma acumulată poate bloca mecanismul din interiorul mașinii. Specialiștii explică faptul că trebuie să folosim doar jumătate din sertar. De asemenea, sertarul unde punem detergent trebuie spălat regulat. În timp, reziduurile de detergent pot bloca orificiile sertarului și astfel apar scurgeri.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
Apare o autostradă vitală pentru România. Va face legătura între două mari orașe
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
E cutremur în toată România. Nimeni nu se aștepta la așa ceva. WOW!
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită