Life

De ce ți se umflă picioarele vara, de fapt. Ce să faci ca să scapi de această problemă

Ți se umflă picioarele vara? Care e motivul și ce poți să faci în această situație? În primul rând există mai multe cauze.
25.06.2024 | 08:15
De ce ti se umfla picioarele vara de fapt Ce sa faci ca sa scapi de aceasta problema
De ce ți se umflă picioarele vara, de fapt. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce ți se umflă picioarele vara, de fapt? Poate te confrunți și tu cu această problemă. Îți dai seama că picioarele tale sunt mai obosite și poate sandalele ori papucii par a fi mai mici decât de obicei.

De ce ți se umflă picioarele vara, de fapt

Multă lume poate nu își dă seama, dar temperaturile ridicate de afară ne pot afecta mai mult decât am fi crezut. De asemenea, expunerea la căldură aduce și ea o serie de schimbări în organism.

ADVERTISEMENT

În primul rând când e cald afară, venele se dilată. Astfel, fluidele trec în cantități mult mai mari. Iar între timp, organismul face eforturi astfel încât să poată regla temperatura internă. Iar de aici pot apărea unele probleme.

Și totuși de ce ți se umflă picioarele vara? Un alt detaliu important e faptul că, datorită gravitației, sângele curge foarte repede și este direcționat în cantități mari către zona picioarelor.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că pot apărea o serie de probleme. Sunt persoane care se confruntă cu picioare grele, spre exemplu, pentru că inima nu primește suficient sânge. De aici apare și umflarea, dar și îngreunarea lor.

Există însă mai multe motive pentru care ți se umflă picioarele vara. În primul rând problemele de sănătate, în special cele cu inima pot fi devreme. Totuși, în cazul celor tineri cauzele pot fi altele.

ADVERTISEMENT

Cum să scapi de această problemă

Spre exemplu, cine consumă alimente extrem de sărate poate acumula apă în organism. De aici și problemele la picioare. Statul prea mult pe scaun, sau în picioare, pe perioade mai lungi poate avea același efect.

Iar vârsta contează și ea, evident, iar la fel și stilul de viață. Cum să scapi de această problemă? Dacă nu vorbim despre boli la inimă ori alte probleme de sănătate, atunci există câteva trucuri care pot fi utilizate.

ADVERTISEMENT

În primul rând evită căldura și alege să ieși din casă când temperaturile sunt mai scăzute. De asemenea, odată ce picioarele sunt umflate, încearcă să le ridici în sus. În acest mod o să îmbunătățești circulația. Totodată, evită să stai cu picioarele încrucișate.

Și acest lucru poate dăuna circulației sângelui. Hidratarea joacă de asemenea un rol esențial. Ea elimină toxinele, dar și excesul de sare de care vorbeam anterior. Apa reglează în același timp și temperatura internă a corpului.

ADVERTISEMENT
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz...
În plină luptă împotriva cancerului, prințesa Kate Middleton i-a înmânat lui Carlos Alcaraz trofeul de campion la Wimbledon
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își...
De ce i-au cerut Regele Charles și Regina Camilla Prințesei Catherine să își schimbe numele. „Prea mulți C”
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis...
BREAKING NEWS| A fost chemat SMURD-ul la la biserica unde se cunună Ianis Hagi! Un bărbat a căzut din picioare din cauza căldurii!
Declaraţii EXCLUSIVE ale mirilor Elena şi Ianis Hagi înainte de petrecerea de la...
Declaraţii EXCLUSIVE ale mirilor Elena şi Ianis Hagi înainte de petrecerea de la Palatul Ştirbey. "Este cea mai frumoasă zi din viața mea"
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei...
Imagini emoționante cu bunicii lui Ianis Hagi, înainte de cununia religioasă! Părinții Marilenei Hagi, prezenți la biserică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
PRIMELE IMAGINI cu ATACATORUL LUI TRUMP! RĂSTURNARE TOTALĂ de SITUAȚIE
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în...
Primele imagini de la nunta lui Ianis Hagi! Cum arată Elena Tănase în rochie de mireasă și ce tradiții se țin în acest moment la Constanța | VIDEO
Boala care a secerat mulți români. Multe victime nu au știut că o...
Boala care a secerat mulți români. Multe victime nu au știut că o au
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
ȘTIREA care eclipsează tentativa de asasinare a lui TRUMP. LIVE aici
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o...
Întrebările lui CTP, după tentativa de asasinare a lui Trump: „Va fi o justificare pentru ce va face cu democrația dacă ajunge președinte?”
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare...
Cine este Elena Tănase, soția lui Ianis Hagi. Cei doi fac nuntă mare la Palatul Știrbey