Fotbal intern

Cum s-a îndrăgostit Mircea Rednic de Dinamo: „Țin cu ei din clasa I”

09.04.2019 | 13:01
Cum sa indragostit Mircea Rednic de Dinamo Tin cu ei din clasa I

Mircea Rednic împlinește astăzi 57 de ani. Antrenorul lui Dinamo și una dintre legendele „câinilor roșii” a oferit un interviu pentru doardinamo.ro în care a vorbit despre pasiunea lui pentru clubul din Ștefan cel Mare. Rednic a vorbit și despre copilăria sa, dar și primele lui experiențe ca fotbalist profesionist în Hunedoara.

Cum a ajuns Mircea Rednic să țină cu Dinamo București

Rednic povestește că pasiunea pentru Dinamo a venit din copilărie, când a văzut la lucru marea echipă a lui Dinamo din anii ’70: „Când era mic am ținut cu Dinamo. Și nu-s ca alții care zic așa. De ce? Pentru că Dinamo a venit la un meci, ori de Cupă, ori meci amical, era generația lui Lucescu, și mi-au plăcut, că erau unul și unul, toți cu talie, frumoși, înalți, au venit într-un echipament alb, m-a atras foarte mult, se simțea putere în echipa aia”.

Rednic a povestit că tatăl său ținea cu Universitatea Cluj și era mereu atent și pe rezultatele celor de la CFR Cluj: „Eram clasa I sau clasa a II-a.  Asta nu pot să uit, e prima oară când m-a dus tata la meci. Și am rămas impresionat. După aceea am început să țin cu Dinamo. Tata era cu U Cluj, se tot ciondănea cu cei de la CFR. Pe el îl interesa ce face CFR-ul, să nu câștige CFR, să câștige U, eu eram cu Dinamo, mi-a plăcut de mic.”

Mircea Rednic a explicat de ce ține cu Dinamo
Mircea Rednic a explicat de ce ține cu Dinamo

Mircea Rednic a povestit și cum s-a apucat de fotbal

„Puriul” susține că a fost un copil foarte activ și a practicat numeroase sporturi și s-a apucat serios de fotbal abia la 14 ani: „Mergeam și înainte la fotbal, dar nu eram legitimat la Corvinul Hunedoara, eram legitimat la Constructorul Hunedoara, am jucat tenis de masă pentru că profesorul de sport a fost un mare campion al județului la tenis de masă. Eram talentat cam la toate sporturile. Am făcut handbal, am jucat volei, și mi-a prins bine, m-am și dezvoltat, mi-a plăcut competiția, făceam parte din toate loturile la școală când jucam eram titular și la volei, și la handbal, și la șah eram în lot, mai îmi mergea și mintea”, a povestit antrenorul lui Dinamo.

Născut la Hunedoara, pe 9 aprilie 1962, Mircea Rednic și-a făcut junioratul la Corvinul, echipă pentru care a jucat până în 1983. A urmat apoi transferul la Dinamo, unde a găsit gloria ca fotbalist. El a evoluat timp de 8 sezoane pentru „câini”, alături de care a câștigat două titluri și 3 Cupe ale României. În 1991 a urmat periplul în străinătate, mai întâi la Bursaspor, pentru ca apoi să facă o carieră în Belgia, la Standard Liege și Saint-Truidense. Între 1997-2000 Rednic a jucat pentru Rapid, perioadă în care a și contribuit la titlul din 1999 și Cupa României, din 1998.