Life

De ce trăiesc japonezii atât de mult. Au grijă la două aspecte esențiale

Secretele japoneze pentru o viață lungă și fericită. Cei mai longevivi oameni din lume au în comun aceste două lucruri.
06.06.2023 | 00:16
De ce traiesc japonezii atat de mult Au grija la doua aspecte esentiale
Care sunt cele două secrete japoneze pentru o viață lungă și fericită. Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

S-au aflat care sunt secretele japonezilor pentru o viață lungă și fericită. Totul a fost dezvăluit într-o carte care spune ce au în comun cei mai longevivi oameni din lume. Moștenirea genetică e importantă, dar nu e totul.

Secretele japonezilor pentru o viață lungă și fericită

Nu este un secret pentru nimeni faptul că japonezii trăiesc mai mult. Nu doar că au o viață lungă, dar aceasta este și una fericită. Studiile au arătat că cei mai mulți oameni care au depășit vârsta de 100 de ani au mai multe lucruri în comun.

ADVERTISEMENT

Secretele japoneze pentru un trai cât mai îndelungat includ, în primul rând, factorii genetici. Însă moștenirea de la natură nu este totul. Pentru  a trăi ca în basme, fericit până la adânci bătrâneți, contează și stilul de viață pe care îl ai.

Totodată, alimentația, activitatea sportivă de orice fel și obiceiurile sănătoase sunt și alți factori importanți. Lor li se mai alătura pe lista de aspecte importante care conduc la o viață mai lungă și mediul înconjurător.

ADVERTISEMENT

De exemplu, expunerea îndelungată la substanțe toxice sau stresul constant nu doar că scad calitatea vieții, dar pot și să scurteze foarte mult din aceasta. Astfel că, de-a lungul timpului, oamenii au încercat să studieze fenomenul de îmbătrânire, pentru a putea încetini procesul.

Ce au în comun cei mai longevivi oameni din lume

Una dintre cele mai populare cărți care abordează subiectul longevității, Ikigai: Secretul japonez pentru o viață lungă și fericite, conține un studiu important. Acesta arată faptul că majoritatea centenarilor au în comun două trăsături de personalitate.

ADVERTISEMENT

Se poate că acestea să fie, de fapt, cele mai importante secrete japoneze care te ajută să trăiești mai mult. Primul dintre ele este atitudinea pozitivă. Conform cercetătorilor, liniștea și fericirea au efecte benefice asupra sănătății minții.

„Majoritatea persoanelor centenare care au participat la studiu au avut o atitudine pozitivă“, a dezvăluit doctorul Nil Barzilai, unul dintre coautorii studiului, citat de adevărul.ro.

ADVERTISEMENT

În plus, pe lângă optimism, relaxare și personalitate extrovertită, toți oamenii care au o viață lungă fac o prioritate din a râde. „Trebuie să râzi în viața asta“, a declarat un bărbat în vârstă de 98 de ani, pentru care nicio zi nu trece fără măcar o glumă.

Al doilea secret este conștientizare emoțiilor, acceptarea lor și comunicarea. „Cu alte cuvinte, cei care se confruntă cu provocări, le abordează cu atitudine pozitivă și sunt capabili să-și gestioneze emoțiile sunt deja pe drumul spre longevitate“, au spus autorii García și Miralles în cartea Ikigai: Secretul japonez pentru o viață lungă și fericită.

ADVERTISEMENT
Tags: