Life

De ce trebuie să pui zeamă de lămâie în chiuveta de la bucătărie. Trucul care te scapă de o problemă des întâlnită

De ce e bine să pui zeamă de lămâie în chiuveta de la bucătărie. Acest truc te ajută să scapi de o problemă des întâlnită.
30.11.2022 | 15:30
De ce trebuie sa pui zeama de lamaie in chiuveta de la bucatarie Trucul care te scapa de o problema des intalnita
Ce se întâmplă dacă pui zeamă de lămâie în chiuveta de la bucătărie. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă pui zeamă de lămâie în chiuveta de la bucătărie, poți scăpa de o problemă foarte des întâlnită și supărătoare. Acest truc este foarte util la curățenie.

Ce se întâmplă dacă pui zeamă de lămâie în chiuveta de la bucătărie

De multe ori se întâmplă să simți un miros insuportabil din chiuvetă, cauzat de scurgerea care se înfundă cu grăsime și resturi alimentare.

ADVERTISEMENT

Pentru a scăpa de acest miros poți folosi diverse soluții din comerț, dar poți apela și la ingredientele pe care le ai deja acasă.

De exemplu, zeama de lămâie te-ar putea ajuta în acest sens. Tot ce trebuie să faci este să storci o lămâie într-o cană cu apă fierbinte, apoi să mărunțești coaja foarte fin, cu ajutorul unui robot. Coaja se pune în cană.

ADVERTISEMENT

Ai putea adăuga și o fiolă de esență de vanilie dacă vrei ca parfumul să fie mai bogat.

Chiuveta se desfundă cu ajutorul granulelor speciale, după care se toarnă în ea apa parfumată cu lămâie. După ce torni apa nu trebuie să mai dai drumul la robinet pentru cel puțin două ore, dacă vrei ca parfumul să se mențină cât mai mult timp, notează libertateapentrufemei.ro.

Un alt truc util este să folosești oțet și detergent de vase pentru a scăpa de mirosul neplăcut din chiuvetă. Se pune un dop la scurgerea din chiuvetă, iar aceasta se umple cu apă fiartă.

ADVERTISEMENT

Se adaugă apoi o cană de detergent lichid de vase, o jumătate de cană de oțet, iar apa se agită pentru ca detergentul să se dizolve bine.

Se scoate apoi dopul, iar apa fierbinte și parfumată se va scurge pentru a îndepărta mirosurile neplăcute de pe țeavă.

ADVERTISEMENT

Alte trucuri care te scapă de mirosul neplăcut de pe țeavă

Bicarbonatul de sodiu este foarte util la curățenie și te poate ajuta și să scapi de mirosul neplăcut din scurgere.

Într-o cană se combină patru linguri mari de bicarbonat de sodiu și o lingură de sare de mare. Amestecul se toarnă pe țeava de scurgere, apoi se toarnă oțet într-un fir subțire.

Se lasă să-și facă efectul timp de jumătate de oră. În acest timp, oțetul va curăța o mare parte din depuneri și mirosul din chiuvetă. Se deschide apoi robinetul și se lasă să curgă apă fierbinte timp de câteva minute.

Într-o cană cu apă fierbinte, combină zeama de la o lămâie și uleiuri esențiale florale. Apa parfumată din cană se toarnă treptat, iar așa vei scăpa de mirosul neplăcut de pe țeavă.

ADVERTISEMENT
Tags: