De ce anumiți castraveți sunt înveliți în folie de plastic? Cu siguranță ai observat și tu în marile magazine acei castraveți lungi, ambalați special. Cu ce sunt diferiți față de cei de grădină, pe care îi găsești neprotejați?
Castraveții lungi, cunoscuți și sub numele de castraveți englezești, sunt superiori celor obișnuiți. Mai exact, coaja lor este mult mai subțire. Totodată, acești castraveți nici nu prea au semințe, față de cei pe care îi știm deja.
Spre deosebire de cei clasici, din grădină, castraveții englezești au o structură diferită. Și durata de păstrare este diferită de asemenea. În ceea ce privește gustul, acesta este ceva mai dulce și delicat.
Și totuși de ce acești castraveți sunt înveliți în folie de plastic? Având în vedere coaja lor fină, aceștia se pot deteriora mai ușor în timpul transportului. Astfel, folia oferă protecția de care au nevoie.
Dacă aceasta nu ar fi pusă, atunci castraveții s-ar putea zgâria, sau pot pierde apă. Ulterior ei se alterează, astfel că în momentul în care ajung la raft pot fi deja stricați, ori cu un aspect nu tocmai plăcut.
Din ce alte motive acești castraveți mai sunt înveliți în folie de plastic? Aceeași folie, pe lângă faptul că protejează produsul cât timp e depozitat, ea previne și pierderea umidității în același timp.
Ce facem însă în momentul în care am luat castraveții acasă? Specialiștii spun că folia de plastic ar fi bine să fie păstrată până când produsul este consumat. În acest mod, castravetele poate să reziste la frigider chiar și 10 zile.
Important de știut e faptul că utilizarea plasticului de unică folosință a tot fost discutată la nivel european. În acest sens, cercetătorii caută alternative ecologice, inclusiv soluții lichide care să creeze un stat protector natural.
Iar un sfat important dacă vrei să te bucuri de castraveți mai mult timp e legat de depozitare. Nu spăla castraveții înainte de depozitare și totodată, alege să-i păstrezi într-un prosop de hârtie dacă rămân bucăți neconsumate.