Sport

Verstappen câștigă Marele Premiu al Mexicului, dar Hamilton ia titlul mondial în Formula 1! Toate reacțiile după cursă

28.10.2018 | 23:00
Verstappen castiga Marele Premiu al Mexicului dar Hamilton ia titlul mondial in Formula 1 Toate reactiile dupa cursa

Lewis Hamilton a încheiat pe locul 4 Marele Premiu al Mexicului, mai mult decât suficient pentru a obține cel de-al 5-lea său titlu mondial din carieră în Formula 1. Cursa a fost câștigată de Max Verstappen.

Sebastian Vettel, care a venit pe locul 2, a fost marele învins. Neamțul nu mai are nicio șansă la primul loc în clasamentul piloților, deși până la finalul sezonului vor mai fi alte două curse, în Brazilia și în Emiratele Arabe Unite.

Hamilton ia titlul mondial în Formula 1

Lewis Hamilton mai câștigase titlul mondial la piloți în 2008, 2014, 2015 și 2017. Pentru pilotul în vârstă de 33 de ani de la Mercedes, actualul sezon a reprezentat un adevărat succes, mai ales în a doua sa parte. Britanicul n-a început grozav stagiunea, Vettel impunându-se în primele două curse.

„E un sentiment foarte ciudat. Titlul nu a fost câștigat aici. A fost câștigat cu multă muncă în alte curse. Este incredibil” – a spus Lewis Hamilton

Totuși, Hamilton a revenit așa cum doar campionii știu să o facă, iar în cea de-a doua parte a anului competițional a izbutit să câștige chiar și patru curse la rând: Italia, Singapore, Rusia și Japonia.

Verstappen câștigă Marele Premiu al Mexicului

Max Verstappen, pilot în vârstă de numai 21 de ani și care se află pe locul 5 în ierarhia generală, a bifat cel de-al 5-lea său succes într-o cursă de Formula 1. Podiumul a fost completat de Kimi Raikkonen, de la Ferrari, în timp ce locurile 4 și 5 au le-au revenit piloților de la Mercedes, Hamilton, respectiv Bottas.

„Startul a reprezentat cheia. Nu am dormit deloc bine azi-noapte. Echipa mea a făcut o treabă grozavă, monopostul s-a comportat foarte bine. Păcat însă că l-am pierdut pe Ricciardo” – a spus Max Verstappen.

„Nu e o zi ușoară. Țin să-i felicit pe Lewis și echipa sa, care au făcut o super treabă. Mi-am dorit tare mult să mai rămân în joc, dar este evident că nu s-a mai putut” – a declarat Sebastian Vettel.