Fotbal intern

Singurul de care se teme Becali dacă ar lua Dinamo. Nu e Ţiriac!

Dintre toate variantele vehiculate ca posibili cumpărători ai lui Dinamo, una singură îl îngrijorează realmente pe patronul marii rivale FCSB, Gigi Becali. Nu sunt nici arabii, nici chinezii, este „câine” de legendă.
31.03.2018 | 11:55
Singurul de care se teme Becali daca ar lua Dinamo Nu e Tiriac
ADVERTISEMENT

Ionuţ Negoiţă a vrut, dar n-a putut să ţină Dinamo la un nivel de performanţă conform cu tradiţia, cu blazonul, cu pretenţiile unui astfel de club. L-a salvat de la faliment, spun unii, l-a îngropat cu o austeritate financiară care a gonit valorile şi cu o ieşire din insolvenţă frauduloasă, spun alţii. Cert este că, orice s-ar zice, ceva „pute” în „Groapă” de nu se bagă nimeni să ia o echipă care mai are, încă, potenţial de imagine, dacă nu de valoare, deocamdată. Aşa că pe Ionuţ Negoiţă au ajuns să-l „frigă” degetele să scape de „povara” la care venise în 2013 ca „salvatore della patria”.

S-a auzit de chinezi, de englezi, de arabi, chiar şi de ucraineanul Igor Surkis, s-au vehiculat numele lui Ion Ţiriac, Cornel Dinu, Mircea Lucescu, chiar a stelistului Victor Piţurcă, Adrian Năstase, Simon Maurer (om de afaceri din Braşov, jucător important în piaţa de imobiliare), Ioan Andone şi Marius Niculae merg pe ideea preluării clubului de suporteri, după modelele „socios” de la Bayern München, Benfica Lisabona sau FC Barcelona, unii speră să revină Nicolae Badea, care poate să-i ia oricând pachetul majoritar de acţiuni lui Ionuţ Negoiţă în contul datoriei de milioane, la propriu, pe care o are acesta la fostul acţionar principal, Cristi Borcea plănuieşte şi el, din celulă, revenirea, prin fiul său Patrick, la clubul pe care îl iubeşte atât de mult şi care l-a nenorocit… Variante multiple, nimic concret, problema nerezolvată a stadionului care nu se mai face este şi ea o mare piedică în calea rezolvării situaţiei dramatice în care a ajuns Dinamo.

ADVERTISEMENT

De cine se teme Becali dacă ar lua Dinamo. Este „câine” de legendă

Este normal în aceste condiţii ca marii rivali „roş-albaştrii” de la FCSB să fie ochi şi urechi la soluţiile pentru un viitor mai bun pentru „duşmanii” din „Ştefan cel Mare”. Gigi Becali a aruncat o bombă la începutul lui februarie: „Mi s-a propus şi mie Dinamo. Dar nu pot face aşa ceva. Prima dată mi-a fost propus CFR, a fost Paszkany la mine acum vreo şase luni. Mi-a zis că sunt campion sigur cu două echipe. Apoi, acum vreo două luni mi s-a propus Dinamo. Trebuia să o fac prin intermediari. Dar nu era nici moral şi nici legal. Cât mai trăiesc, ce nu este legal nu mai fac”. Iar dintre multiplele variante amintite mai sus, patronul FCSB nu se teme decât de una singură. Un singur nume îi accelerează pulsul. Şi acela este Mircea Lucescu. „Chiar am avea o problemă mare dacă vine Lucescu la Dinamo”, le-a spus Gigi Becali apropiaţilor. Trecutul dinamovist al lui „Il Luce” şi succesele din carieră îi dau fiori patronului de la FCSB într-o confruntare directă.

Ceilalţi „pretendenţi” nu sunt un pericol: Dinu – “papiţoi”!

Despre ceilalţi „candidaţi” la preluarea lui Dinamo, patronul FCSB are păreri diferite, dar nu se teme de niciunul. Dacă pe Cornel Dinu îl consideră un “papiţoi”, despre Ion Ţiriac spune că „Este singurul român care poate concura cu mine financiar. Dar nu bagă el bani în fotbal. Cine dă bani la fotbal e nebun. Vrea să se distreze dând foc la bani. La fotbal în România nu există să câştigi bani. La mine, am fost norocos, Dumnezeu a făcut minuni. La mine e minune”.

ADVERTISEMENT

Despre finul său din închisoare, în ciuda tuturor semnalelor evidente de interes, Becali susţine că „Am vorbit cu Borcea, l-am întrebat şi mi-a spus că nu-l interesează nici dacă i se dă gratis Dinamo şi mai primeşte şi bani în plus”.

Cât despre Victor Piţurcă, fostul său mare prieten transformat într-un mare contestatar, patronul FCSB spune că „Poate să meargă şi să antreneze unde vrea el. Dacă după mintea lui un club care se vinde cu câteva milioane de euro, cât am dat eu pe Nedelcu, e cel mai mare din România, înseamnă că n-avem discuţii comune. Numai Florinel Coman valorează aproape cât Dinamo. Toţi foştii ăştia mari fotbalişti sau antrenori să se implice în afaceri şi să preia cluburi dacă se cred atât de buni şi vorbesc despre management. Numai gura e de ei”.

ADVERTISEMENT

Adrian Thiess anunţă că „90 la sută din conducere, inclusiv preşedintele, vor fi români”

Până la rezolvarea problemei manageriale, Dinamo îşi continuă degringolada din iarbă, „reuşind” încă o contraperformanţă în a treia etapă de play-out: „lanterna” Juventus a luat „osul” „câinilor” chiar din „Groapă”, 2-1, a doua victorie în play-out după ce în tot sezonul regular, 26 de etape, nu abţinuse decât un singur succes! Deşi este greu de crezut că ar mai vrea cineva ruina de echipă din „Ştefan cel Mare”, Adrian Thiess susţine că grupul de investitori interesat de cumpărarea clubului consideră că Dinamo are potenţial şi după 12 aprilie va începe în forţă negocierile, pentru ca spre finalul lunii mai să semneze actele: „Unii investitori au potenţial financiar, iar alţii au mulţi ani în domeniu. E un mix perfect. Se vor baza pe jucători români, dar vor aduce şi doi, trei jucători străini. Preşedintele clubului va fi român, 90% din conducere va fi formată din români”. Mai multe detalii despre planurile grupului de investitori al căror „mijlocitor” este Adrian Thiess AFLĂ DE AICI!

„Am vorbit cu Mircea Lucescu. Este un dinamovist pur sânge, doreşte să participe, dar mi-a spus că are rezervele lui faţă de ce s-a întâmplat în România. A zis că atunci când va reveni în ţară va analiza proiectul şi dacă va constata că e spre binele lui Dinamo va participa. Vom avea o discuţie şi în acest sens cu Ion Ţiriac, care simpatizează Dinamo, iar la finalul anilor 90 chiar a vrut să preia echipa. Paşii adevăraţi au pornit deja. Cei care suntem legaţi de acest concept avem diferite contacte cu oameni din toate categoriile. Nu evit să spun că sunt oameni potenţi, care au dovedit că se poate face profit şi fără încălcarea legii. Avem răspunsuri pozitive de la oameni capabili, cu societăţi cu profituri mari” – Cornel Dinu

ADVERTISEMENT

„Din punctul de vedere al seriozităţii potenţialilor cumpărători nu e nicio îndoială. Când vor considera că trebuie să îşi facă publică identitatea, va fi o surpriză majoră pentru tot fotbalul românesc. Cred că era timpul să se întâmple aşa ceva, vor fi investiţii majore! Investiţii mai mari decât ce a făcut până acum Gigi Becali! Domnul Badea a fost încântat de ce i-am spus şi de ce vor să facă potenţialii cumpărători. L-am rugat pe domnul Badea să faciliteze toată comunicarea între mine, potenţialul cumpărător şi domnul Negoiţă. Dumnealui are un rol important şi doreşte ca vânzarea să aibă loc” – Adrian Thiess despre grupul de investiţii din Orientul Mijlociu pentru care intermediază vânzarea clubului Dinamo

„Dacă vin la Dinamo, cinci ani nu mai ia Becali campionatul” – Victor Piţurcă

13.150.000 de euro valorează acum lotul lui Dinamo, conform site-ului de specialitate transfermarkt.com

ADVERTISEMENT