Sport

De la Adrian Mititelu la Mihai Rotaru! Cine sunt angajații care au lucrat la ambele cluburi

Mai mulți angajați ai Craiovei lui Mihai Rotaru au lucrat în trecut și la echipa lui Adrian Mititelu.
03.10.2021 | 05:37
De la Adrian Mititelu la Mihai Rotaru Cine sunt angajatii care au lucrat la ambele cluburi
De la Adrian Mititelu la Mihai Rotaru! Cine sunt angajații care au lucrat la ambele cluburi. Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Derby-ul dintre Universitatea Craiova și FC U Craiova 1948 este capul de afiș al etapei cu numărul 11 din Liga 1, iar în cele ce urmează, FANATIK vă prezintă foști angajați la echipa lui Adrian Mititelu care lucrează sau care au lucrat la echipa lui Mihai Rotaru.

De altfel, Laurențiu Reghecampf, actualul antrenor al Craiovei lui Mihai Rotaru, a fost antrenor la formația patronată de Adrian Mititelu în 2011, de unde a plecat cu scandal.

ADVERTISEMENT

Angajați care au lucrat la echipa lui Adrian Mititelu și Mihai Rotaru

De-a lungul anilor, au existat mai mulți angajați care au lucrat la echipa lui Adrian Mititelu și care ulteriori au „migrat” la cea a lui Mihai Rotaru, cum s-a întâmplat și cu Laurențiu Reghecampf, actualul antrenor al Universității Craiova.

În 2011, „Reghe” pregătea echipa deținută de Adrian Mititelu, însă tehnicianul avea să stea pe banca tehnică doar 5 meciuri, în perioada aprilie 2011-mai 2011.

ADVERTISEMENT

Finalul perioadei sale pe banca tehnică a oltenilor s-a terminat abrupt, după ce tehnicianul s-a supărat pe câțiva jucători care nu au respectat regulile impuse de el și au mâncat pizza și papanași, frații Costea fiind în prim-plan, iar patronul Adrian Mititelu le-a luat apărarea jucătorilor și l-a demis pe „Reghe”.

Sâmbătă, le-am permis jucătorilor să iasă la biliard, am încercat să detensionez atmosfera înainte de confruntarea cu Unirea. Din păcate, unii dintre fotbaliști au trecut peste limita pe care am impus-o.

ADVERTISEMENT

Florin Costea și-a comandat pizza. Mihai a luat papanași, lucru pe care eu îl consider foarte grav. N-au ținut cont de ce le-am spus eu.

Nu s-au comportat că niște profesioniști, drept pentru care am considerat că trebuie să plătească. I-am anunțat că nu fac parte din lot pentru meciul cu Urziceni”, spunea „Reghe” în 2011.

ADVERTISEMENT

Nu este singurul antrenor care a pregătit ambele formații. Victor Pițurcă a fost pe banca tehnică a celor două echipe, „Piți” plecând cu scandal de la echipa lui Adrian Mititelu, unde fusese blocat de forțele de ordine în a-și mai ține antrenamentele, dar nici după experiența la echipa lui Mihai Rotaru despărțirea s-a făcut în cea mai plăcută atmosferă.

Și Dragoș Bon a lucrat la ambele „Craiove”

Dragoș Bon a fost antrenorul interimar al U Craiova la ultimele schimbări suferite de olteni la nivelul băncii tehnice și a recunoscut că în viitor și-ar dori să devină antrenorul de drept al formației din Bănie.

Deși din 2018 este implicat la formația patronată de Mihai Rotaru, Dragoș Bon are o scurtă istorie trăită și la rivalii din oraș. În 2014, era „principalul” lui FC U Craiova pentru trei meciuri.

Marcel Popescu a colaborat cu Adrian Mititelu, într-o perioadă în care a adus un număr impresionant de jucători australieni în Bănie. Acum, Marcel Popescu este președinte la U Craiova, alături de Sorin Cârțu.

Dragoș Stăvaru, actualul manager al centrului de copii și juniori de la U Craiova, a avut în trecut o colaborare cu Adrian Mititelu la FC U Craiova.

Medicul Claudiu Stămătescu, cel care a avut în trecut o dispută cu fostul antrenor Corneliu Papură, a lucrat și la FC U Craiova în trecut, în două perioade, în perioada 2002-2005 și în perioada 2006-2011. În plus, el a lucrat și la Extensiv Craiova între anii 1998 și 2001.

Alți angajați la echipa lui Mihai Rotaru care au lucrat și pentru Adrian Mititelu:

  • Ovidiu Blendea – fiziokinetoterapeut
  • Ion Dinu – magazioner 
  • Ovidiu Costeșin – manager general 
  • Florin Cristea – ordine și siguranță

Mihai Rotaru a încercat să „fure” oameni de la Adrian Mititelu

Mihai Rotaru a încercat de-a lungul timpului să ia oameni cu funcții de la formația lui Adrian Mititelu, iar cel mai elocvent exemplu este cel al lui Nicolo Napoli.

Tehnicianul italian putea să facă schimb de echipe, însă legătura apropiată pe care o avea cu Adrian Mititelu l-a făcut să nu ajungă pe banca tehnică a rivalilor din oraș.

Totodată, și Adrian Mititelu a încercat să aducă oameni de la echipa lui Mihai Rotaru, fără să reușească în cele din urmă.


  • (P) Cota BETANO pentru FC U Craiova – Universitatea Craiova: 1,55 este cota pentru „total goluri: 0-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT