News

De la bac, la spital. O elevă din Craiova a fost bătută de un coleg chiar înainte de intrarea în sala de examen

Un conflict a izbucnit între doi elevi din Craiova chiar înainte de proba de bacalaureat. O elevă a primit un pumn și a ajuns la spital
01.07.2024 | 17:47
De la bac la spital O eleva din Craiova a fost batuta de un coleg chiar inainte de intrarea in sala de examen
O ceartă înainte de examenul de bacalaureat a avut loc în Craiova între doi elevi. Unul dintre aceștia a ajuns la spital. Sursa foto: Colaj foto / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

La prima probă scrisă a Bacalaureatului au avut loc mai multe incidente. În Craiova, o elevă a fost dusă la spital după ce a fost agresată de un coleg chiar înainte de examen.

O elevă a ajuns la spital chiar înainte de proba la bacalaureat

În plus, la un liceu din Gorj, a fost inițiată o investigație deoarece subiectele la Limba Română au apărut online imediat după începerea probei.

ADVERTISEMENT

În Craiova, conflictul a izbucnit când o elevă a stropit cu suc un coleg, iar acesta i-a răspuns cu un pumn în față, scrie Antena 3 CNN. Fata a fost transportată la spital și va susține examenul în cursul zilei, dar cu subiecte de rezervă. Se pare că incidentul a avut loc la Liceul CFR Craiova, scri craiovaforum.ro.

„Eram aici cu colegii și vorbeam despre subiectul trei. Şi mă uitam în jur, când un coleg s-a aprins că mă uitam la el aşa. Mi-a adresat cuvinte urâte şi era pus pe ceartă. M-am prefăcut că îmi caut telefonul să sun pe cineva apoi mi-a dat telefonul jos. Când m-am aplecat să iau telefonul a început să de-a cu pumnii în cap şi în faţă”, spune victima, potrivit Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

„E imposibil așa ceva. Nu se poate așa ceva la un băiat de clasa a XII-a să dea într-o fată de 40kg”, a povestit un martor al incidentului.

În această dimineață, la ora 08:00, polițiștii Secției 4 Poliție Craiova s-au autosesizat cu privire la un conflict între doi tineri, care a avut loc în jurul orei 07:55, în apropierea unui liceu de pe strada Constantin Brâncuși. Poliția a deschis o anchetă pentru a investiga acest caz.

ADVERTISEMENT

„În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovirea sau alte violenţe, iar cercetările sunt continuate pentru stabilirea situaţiei de fapt, urmând ca la finalizare să fie propusă soluţie prin unitatea de parchet competentă”, arată IPJ Dolj.

Scandal după ce subiectele au apărut în spațiul public în timpul examenului

Există un scandal major după ce subiectele la Limba Română au fost publicate pe internet la doar cinci minute după ce elevii le-au primit în sălile de examen.

ADVERTISEMENT

Subiectele au ajuns rapid pe rețelele de socializare, iar autoritățile au inițiat o investigație pentru a identifica persoana responsabilă, având în vedere că acest lucru este ilegal.

Ministerul Educației a subliniat că, dacă un elev a făcut publice subiectele, acesta va fi exclus din examen, dar există suspiciuni și asupra cadrelor didactice.

Subiectele de astăzi la Limba Română de la Bacalaureat au fost scurse de la un centru de evaluare din Gorj. Similar, la Evaluarea Națională, subiectele la matematică au fost divulgate tot din Gorj, iar cele la Limba Română au fost scurse dintr-o școală din Maramureș.

Astfel s-au deschis anchete pentru ambele cazuri. Vom urmări și vom reveni cu cele mai noi detalii despre ce se va întâmpla mâine, când va avea loc proba obligatorie a profilului la bacalaureat, fie la Matematică, fie la Istorie.

ADVERTISEMENT