Fotbal international

De la „Brescia romena” la „Parma romena”! România va avea din nou o tripletă în Serie A

28.01.2021 | 14:02
De la Brescia romena la Parma romena Romania va avea din nou o tripleta in Serie A
De la "Brescia romena" la "Parma romena"! România va avea din nou o tripletă în Serie A
ADVERTISEMENT

Dennis Man este aproape de transferul la Parma, iar formaţia de pe “Ennio Tardini” va deveni o adevărată “Parma romena”. După această mutare, România va avea trei jucători în lotul echipei antrenate de Roberto D’Aversa. 

Giovani Becali a oferit, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK, toate detaliile transferului lui Dennis Man la Parma, afacere ce va deveni cea mai scumpă a iernii în Serie A. FCSB va încasa 13.000.000 de euro plus 2.000.000 de euro bonusuri din această mutare, iar la Parma vom avea o adevărată colonie de români.

ADVERTISEMENT

FANATIK îţi prezintă drumul de la “Brescia romena”, echipa care îi ţinea conectaţi pe români la campionatul italian în anii ’90, la “Parma romena”, formaţie care va avea în lot o tripletă de fotbalişti din România.

Cum s-a născut “Brescia romena”, colonia de fotbalişti români din Serie A

Mircea Lucescu a fost creierul “Bresciei romena”, din moment ce a fost primul român care a poposit la echipa de pe “Mario Rigamonti”. După mandatul la Pisa, prima experienţă a lui “Il Luce” în Serie A, antrenorul român a ajuns la Brescia în sezonul 1991-1992 şi a promovat formaţia în prima ligă a Italiei la finalul stagiunii.

ADVERTISEMENT

Promovarea în Serie A l-a făcut pe Mircea Lucescu să construiască un proiect îndrăzneţ la Brescia. Pe modelul olandezilor de la AC Milan sau a nemţilor de la Inter, “Il Luce” a construit o legiune română pe “Mario Rigamonti”.  Astfel, în sezonul 1992-1993, la Brescia au sosit Ioan Ovidiu Sabău, Dorin Mateuţ, Florin Răducioiu şi Gică Hagi.

La finalul stagiunii 1992-1993, Brescia a retrogradat dramatic, după un meci de baraj cu Udinese, însă Florin Răducioiu reuşea un sezon foarte bun, cu 13 goluri marcate în Serie A. Retrogradarea în Serie B a adus la destrămarea “Bresciei romena”, după ce Răducioiu a plecat la AC Milan şi Mateuţ la Reggiana.

ADVERTISEMENT
  • 4 meciuri a jucat Dorin Mateuţ la Brescia în sezonul 1992-1993
  • 13 goluri a marcat Florin Răducioiu în 29 de meciuri la Brescia în sezonul 1992-1993
  • 6 goluri a marcat Gică Hagi în 31 de meciuri la Brescia în sezonul 1992-1993
  • 4 goluri a marcat Ioan Ovidiu Sabău în 32 de meciuri la Brescia în sezonul 1992-1993

Parma a plătit o avere pentru tripleta română

În octombrie 2020, pe finalul perioadei de transferuri, Parma l-a transferat pe Valentin Mihăilă, mutare anunţată în exclusivitate de FANATIK. U Craiova a încasat 8.500.000 de euro de la formaţia italiană, însă mijlocaşul ofensiv de 20 de ani a trebuit să aştepte până la debut.

ADVERTISEMENT

Pe 3 ianuarie 2021, Valentin Mihăilă a jucat primul meci pentru Parma, când a bifat 15 minute în înfrângerea cu AC Torino. Internaţionalul român de tineret a mai jucat alte 4 meciuri pentru echipe de pe “Ennio Tardini” şi a marcat 1 gol în Cupa Italiei.

Înainte ca Valentin Mihăilă să debuteze, pe banca de rezerve a Parmei a apărut Reinaldo Radu, fotbalist adus de la juniorii lui Villarreal în august 2019. Fundaşul dreapta de 19 ani a venit gratis şi a fost rezervă neutilizată la 4 meciuri ale formaţiei lui Roberto D’Aversa din actualul sezon.

După realizarea transferului lui Dennis Man, Parma va ajunge la cheltuieli de 21.500.000 de euro pentru tripleta românească, iar fanii Parmei aşteaptă deja primul meci când jucătorul adus de la FCSB va fi teren alături de Valentin Mihăilă.

“Aşa am vrut eu, după modelul Interului german, al lui AC Milan olandez, la Lecce erau ruşi, filieră argentiniană la Napoli, braziliană la AS Roma şi ambiţia mea a fost să fac o colonie românească la Brescia. Corioni a vândut 4 sau 5 jucători pentru a face rost de bani pentru fotbaliștii român” – Mircea Lucescu

ADVERTISEMENT