Fotbal intern

De la ce a pornit războiul între Mircea Rednic și familia Lucescu! ! 15 ani de atacuri sub centură!

02.01.2019 | 21:54
De la ce a pornit razboiul intre Mircea Rednic si familia Lucescu  15 ani de atacuri sub centura

Finalul lui 2018 a adus în prim-plan un atac direct, fără menajamente, din partea selecționerului Turciei la adresa actualuilui antrenor de la Dinamo. Între nea Mircea de la Istanbul și fostul său discipol există de mai multă vreme o răceală, deși cel din urmă a încercat din răsputeri o împăcare definitivă. De la ce a pornit războiul între Mircea Rednic și familia Lucescu.

FANATIK vă prezintă episoadele care au șubrezit relația între cel poreclit “Puriul” pe de o parte și Răzvan și Mircea Lucescu pe de alta.

De la ce a pornit războiul între Mircea Rednic și familia Lucescu! L-a bănuit pe Răzvan că l-a “lucrat” la Rapid

Mircea Rednic a fost unul dintre jucătorii pe care Mircea Lucescu i-a promovat în cariera sa de antrenor, fiind cel care l-a descoperit la Corvinul Hunedoara și l-a adus, ulterior, cu el la Dinamo București. De aceea, cu atât mai surprinzător a fost, pentru unii, atacul lui “Il Luce”, venit ca din senin, înainte de intrarea în 2019: “Sunt extraordinari cei de la Corvinul tot timpul, nu uită niciodată de ziua mea, de aniversări. Mai puţin Rednic, pentru care am făcut mai mult decât pentru toţi ceilalţi jucători.

Dar pe Rednic îl ştiţi cum e. De aia îl şi cheamă ‘Strâmbul’ şi toţi îl ştiu cum e. Dar şi la el am ţinut foarte mult, aş fi vrut să se stabilizeze mai mult la un club pentru că pentru mine un antrenor mare e un antrenor care reuşeşte să rămână o perioadă mai lungă undeva. E singurul dintre jucătorii crescuţi de mine, la Corvinul, care nu mă sună niciodată de ziua mea”, a declarat Lucescu. Asta în condițiile în care ziua de naștere a selecționerului Turciei este în data de 29 iulie!

Ce se ascunde însă în spatele acestei declarații? FANATIK vă prezintă toate momentele care au condus la relația extrem de rece pe care Rednic o are de peste 15 ani cu familia Lucescu. Recunoscut pentru faptul că spune tot ce gândește, actualul antrenor al lui Dinamo a avut câteva clinciuri cu Răzvan Lucescu, iar acest lucru l-a afectat și pe seniorul Mircea Lucescu. Primul episod care a dus la ruptura de acum a fost la finalul sezonului 2003-2004, când Rednic a plecat de la Rapid, iar pe banca tehnică a fost numit Răzvan Lucescu.

Mircea Rednic George Copos
Mircea Rednic a fost convins tot timpul că a fost săpat de Răzvan Lucescu la Rapid, în 2004. George Copos l-a numit pe fiul lui Mircea Lucescu, după ce l-a dat afară pe Rednic

Rednic a considerat că a fost lucrat de Lucescu jr. și l-a numit pentru prima dată “băiatu’ lui tata” pe acesta. Reacția de la acea vreme a lui Răzvan a fost una extrem de dură: „Eu nu mi-am putut imagina ca există un om atât de josnic, care să se comporte atât de josnic, care să atace atât de murdar, după ce el a sabotat în permanență munca noastră de aici și in special pe a mea. Rednic a făcut declarații murdare împotriva a doi oameni care în viața lui l-au ajutat.

Unul este tatăl meu, care i-a influențat pozitiv întreaga carieră. Al doilea sunt eu, care l-am ajutat mai puțin, este adevărat, dar am pus umărul când a fost numit în primul mandat ca antrenor la Rapid, iar a doua oară când a câștigat titlul, eram vicepreședinte și am făcut tot posibilul ca lucrurile să iasă bine. Dacă el uită aceste lucruri, atunci o să-și uite și numele”.

Umbra lui Răzvan la Dinamo și SMS-ul umilitor trimis lui Cristi Borcea!

Rana deschisă între Rednic și Lucescu jr. s-a adâncit și mai mult în 2007. “Puriul” era antrenor la Dinamo și era eliminat în 16-imile Cupei UEFA de către Benfica Lisabona. Imediat după ratarea calificării de către formația lui Rednic, Răzvan Lucescu, bun prieten cu acționarul dinamovist Cristi Borcea, îi trimitea acestuia un mesaj înveninat, cu trimitere specială la rivalul său de pe banca alb-roșilor.

Câinilor, niciodată n-o să ajungeţi la performanţele şi n-o să aveţi parte de bucuriile trăite de mine cu Rapid în cupele europene!”, a fost textul SMS-ului expediat de Răzvan și semnat „M..e Steaua!”. Conform informațiilor care au circulat la acea oră, Rednic a vrut să organizeze o conferință de presă special pentru a-l face praf pe Lucescu jr., dar nu a fost lăsat de Borcea. După eliminarea din preliminariile Ligii Campionilor în fața celor de la Lazio, Rednic și-a încheiat mandatul la Dinamo, iar Răzvan Lucescu a fost la un pas să fie instalat în fruntea “haitei”.

Răzvan Lucescu Cristi Borcea
Răzvan Lucescu și Cristi Borcea au avut o relație de prietenie foarte strânsă, antrenorul fiind la un pas să semneze cu Dinamo după înlăturarea lui Mircea Rednic în urma eliminării cu Lazio

„Băiatu’ lui tata” s-a întors în 2009! “E frustrat!”

Timpul a trecut, iar cu prima ocazie ivită Mircea Rednic a trimis o nouă directă spre Răzvan Lucescu. Și de această dată l-a implicat pe mentorul său, Mircea Lucescu. Se întâmpla în 2009, când Răzvan era favorit să devină selecționerul României, alături de Gică Hagi, iar Rednic se simțea dat la o parte din motive care nu aveau legătura cu profesia de antrenor.

Dacă îi luăm pe toţi cei trei care sunt în cursă pentru echipa naţională, nu au performanţele mele. Dar unul e rege (Gheorghe Hagi), unul e băiatu’ lu’ tata (Răzvan Lucescu) şi aşa mai departe. După ultimele rezultate, eu cred că Dan Petrescu ar trebui să fie numit antrenor la echipa naţională”, declara Mircea Rednic.

Replica lui Răzvan Lucescu a venit rapid. “Dacă voi fi eu cel ales, voi putea să fac comentarii, dacă nu, mergem mai departe. Nu ştiu de ce a făcut Mircea Rednic acele afirmaţii la adresa mea, probabil că e frustrat din cauza faptului că nu se afla pe lista posibililor selecţioneri. Trebuie să fiu şi eu băiatul cuiva, sînt foarte mîndru de tatăl meu şi nu am de ce să o ascund”, declara Lucescu jr. Ulterior, el a fost numit antrenorul primei reprezentative a României.

Mircea și Răzvan Lucescu
Mircea Lucescu și fiul său Răzvan, într-o imagine rămasă în istoria fotbalului românesc

Înțepături de la Mircea pentru nea Mircea! “Am fost supărat pe el!”

Cu vremea, Mircea Rednic și Răzvan Lucescu au învățat să se evite. Nu s-au mai atacat frontal, dar relația dintre ei nu a mai fost niciodată la fel. Fără a se mai intersecta foarte mult, cu cariere desfășurate în străinătate, ei nu au mai avut conflicte deschise. Supărarea a rămas însă în sufletul lui Mircea Lucescu, care nu a putut trece niciodată peste atacurile unuia dintre preferații săi la adresa fiului său.

Între Rednic și Mircea Lucescu au existat însă și alte scântei. La un moment dat, între cei doi ar fi existat un litigiu legat de o casă, actualul antrenor al lui Dinamo considerându-se cumva păcălit. Cel mai recent moment când Rednic l-a “înțepat” pe Lucescu senior a fost în 2017, când “Puriul” a amintit de un transfer în care a fost lăsat de izbeliște de mentorul său: “Jucam la Bursaspor, unde mă simțeam foarte bine, când Standard l-a solicitat (n.r. pe Mircea Lucescu).

Mircea Lucescu Mircea Rednic
Mircea Rednic și Mircea Lucescu pot face pasul spre marea împăcare în 2019

M-a îndemnat să-l însoțesc la Liege. Eram în contact cu KFC Uerdingen și Real Zaragoza, care-mi ofereau mai mult decât clubul din Liege. Voiam însă să-mi închei cariera la o echipă mare. Am optat deci pentru Standard, unde Mircea Lucescu până la urmă n-a venit. La început am fost supărat pe el fiindcă n-a venit”, povestea Mircea Rednic. Ultima “urecheală” venită dinspre selecționerul Turciei poate fi semnalul marii împăcări. Iar 29 iulie 2019 poate fi data când Mircea Rednic va decide să îl sune pe Mircea Lucescu de ziua lui pentru a îngropa definitiv un război ce durează deja de mai bine de 15 ani! Ar fi o reconciliere istorică între trei dintre cei mai buni antrenori pe care i-a dat România!