News

De la ce dată s-ar putea legaliza consumul de canabis medicinal în România

26.03.2019 | 13:13
Consumul de canabis medicinal ar putea fi legalizat in Romania

În România sunt zeci de cluburi, pagini de Facebook şi grupuri care vorbesc despre beneficiile consumului de canabis, iar Ministrul Finanţelor a vorbit despre legalizarea consumului de canabis în scopuri medicinale!

Consumul de canabis ar putea fi legalizat în scopuri medicinale

Wikipedia scrie că România s-a alăturat în 2013 mai multor ţări europene care au legalizat consumul de marijuana în scop medicinal. Cu toate acestea, în farmacii nu se găseşte nici urmă de medicamente care au la bază planta respectivă.

Aşadar, legalizarea s-a făcut doar în teorie, deoarece în practică…oricine este prins cu canabis ajunge la închisoare, în ţara noastră. Zeci de medici sunt citaţi pe site-urile care militează pentru consumul de canabis şi spun cât de mult bine face această plantă multor boli pe care chiar le-ar trata!

Canabisul ar putea fi administrat bolnavilor de cancer

România ar putea legaliza pe bune consumul de canabis în scop medicinal. Recent, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că la Ministerul Sănătății există o comisie care analizează acest lucru.

„Am discutat și eu cu ministrul Sorina Pintea și am aflat și eu că o astfel de comisie se întrunește la Ministerul Sănătății pentru a se analiza și a se argumenta legalizarea utilizării canabisului în scopuri medicinale, pentru cei diagnosticați, în special în zonă de cancer, în fază terminală se ia în calcul legalizarea pentru a se utiliza. Medical este un argument care justifică o astfel de procedură de legalizare”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor a precizat că „e deja o practică europeană și justificarea o are, fiind în fază terminală pacienții, probabil că e o cale de a diminua din suferință”.

Întrebat de legalizarea consumului de canabis pentru recreere, el a răspuns că este prematur să se pronunțe acum. „Noi tot timpul ne raportăm la ce e în alte state, sunt practici care au avantaje. În România mulți văd dezavantaje, nu doar pe subiectul acesta. E prematur să ne pronunțăm”, a spus el.