Sport

De la coleg la profesor, Xavi a jucat alături de 5 jucători din actualul lot al Barcelonei

Xavi este noul antrenor al Barcelonei, iar în actualul lot sunt 5 jucători alături de care a scris istorie pe teren pentru formația de pe Camp Nou.
06.11.2021 | 10:24
De la coleg la profesor Xavi a jucat alaturi de 5 jucatori din actualul lot al Barcelonei
ADVERTISEMENT

După mai multe zile de negocieri cu Al Sadd și inceritudini privind banca tehnică, catalanii l-au anunțat oficial pe fostul mare mijlocaș ca fiind tehnicianul echipei.

Antrenorul în vârstă de 41 de ani a semnat un contract până la finalul sezonului 2023-2024 și va fi prezentat luni, 8 noiembrie.

ADVERTISEMENT

5 jucători ai Barcelonei au fost coechipieri cu Xavi

Din noua sa postură de antrenor, Xavi Hernandez va avea de pus la punct multe lucruri la Barcelona, iar una dintre ele o reprezintă relația pe care o va avea cu cinci dintre jucătorii reprezentativi, alături de care a fost pe teren la marile performanțe ale catalanilor.

Dintre cei cinci care cândva au fost coechipieri cu noul ”șef” de pe Camp Nou, patru sunt chiar căpitanii echipei actuale, Sergio Busquets, Gerard Pique, Jordi Alba și Sergi Roberto, și probabil cei mai influenți oameni din vestiar.

ADVERTISEMENT

Cea mai strânsă relație a lui Xavi este fără doar și poate cu Pique și Busquets, alături de care a jucat șapte sezoane la Barcelona. Cei trei au câștigat împreună nu mai puțin de 19 trofee și au trăit anii de aur ai catalanilor cu Pep Guardiola pe bancă.

Ter Stegen l-a prins doar un sezon

Pique s-a întors la Barcelona în sezonul 2008-2009, după ce a fost la Manchester United, iar în același sezon Busquets a făcut saltul la prima echipă. Xavi era deja acolo și era un nume important în lot. Cei trei au scris împreună multe pagini de aur la Barca, dar acum Pique și Busquets trebuie să se supună ordinelor noului antrenor.

ADVERTISEMENT

Sergi Roberto a petrecut trei sezoane alternând jocurile la prima echipă cu cele la formația secundă, însă în 2013-2014 Tata Martino l-a adus definitiv în lotul mare. A jucat doi ani cu Xavi și la fel ca acesta este un produs academiei ”La Masia”.

Jordi Alba a ajuns la Barcelona în 2012-2013 după ce a trecut pe la Valencia. A împărțit trei sezoane și cinci titluri cu cel care este acum noul antrenor al clubului catalan. Al cincilea fotbalist care a jucat alături de Xavi este portarul Marc-Andre ter Stegen, care a ajuns la clubul catalan în vara lui 2014, în ultimul sezon al fostului mijlocaș pe Camp Nou.

ADVERTISEMENT

Xavi se întoarce la FC Barcelona după şase ani

Xavi a jucat pentru Barcelona între 1998 şi 2015, iar în urmă cu şase ani a părăsit Spania pentru o aventură, de final de carieră, la Al Sadd. Fostul mijlocaş a jucat patru sezoane pentru formaţia din Qatar, pe care a început s-o antreneze în 2019.

Pe 28 mai 2019, Xavi şi-a început cariera de antrenor, iar până în prezent a strâns 97 de meciuri pe banca echipei din Qatar, cu 64 de victorii, 16 remize şi 17 înfrângeri. Ca antrenor, fostul internaţional spaniol a câştigat şapte trofee, printre care se numără şi titlul din Qatar, în sezonul 2020-2021, fără să cunoscă înfrângerea.

Gică Popescu, fostul mare căpitan al Barcelonei, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, despre revenirea lui Xavi Hernandez pe ”Camp Nou”, din postura de antrenor, și crede că marele atu al acestuia îl reprezintă faptul că știe filosofia formației ”blaugrana”.

ADVERTISEMENT
Tags: