Premier League

De la jucător de futsal la Premier League! Povestea surprinzătoare a unui fotbalist englez

15.08.2019 | 16:10
De la jucator de futsal la Premier League Povestea surprinzatoare a unui fotbalist englez

Max Kilman, fundașul lui Wolverhampton are o poveste de-a dreptul surprinzătoare. Înainte să ajungă să evolueze în Premier League, englezul a fost jucător de futsal. Fotbalistul a ajuns în această vară la echipa „lupilor” de la formația din Liga a V-a, Maidenhead. Antrenorul portughez, Nuno Esprito Santo și l-a dorit în echipă pe Max Kilman.

De la jucător de futsal la Premier League

Max Kilman a fost jucător de futsal profesionist și chiar a evoluat în naționala Angliei de fotbal de sală. Dorința sa a fost să devină fotbalist profesionist, iar visul s-a împlinit: „Nu cred că voi mai avea timp să futsal pentru că mă antrenez în fiecare zi cu Wolverhampton. Încerc să mă organizez să mai joc pentru naționala Angliei, dar nu cred că voi reuși. O să fie puțin deranjant sentimentul, dar este un risc pe care mi-l asum în drumul meu spre a deveni fotbalist profesionist.”

„Când aveam 18 ani și jucam pentru naționala Angliei, îmi doream să plec în străinătate pentru a deveni fotbalist profesionist. Pe vremea aceea eram la echipa U18 de la Maidenhead și când am ajuns la echipa mare am fost împrumutat la o formație din liga 7. Fotbalul pe care îl jucam nu era grozav, a fost o perioadă dificilă.”, a mai declarat fundașul.

  • 25 de prezențe are în naționala Angliei de futsal
  • Max Kilman poate juca atât fundaș central cât și fundaș lateral
Max Kilman jucând futsal în naționala Angliei
Max Kilman jucând futsal în naționala Angliei

„În 45 de secunde pot marca 3 goluri”

Max Kilman a mixat cele două sporturi pentru a ajunge la nivelul la care este acum și a fost nevoit să rateze unele meciuri sau antrenamente în funcție de prioritate. „Nu toată lumea poate practica două sporturi în același timp. Eu m-am adaptat foarte repede la cele două stiluri. Pe mine futsalul m-a ajutat foarte mult în fotbal. La futsal trebuie să ai control foarte bun al mingei, iar asta mă ajută în meciurile de fotbal, mai ales în spațiile închise de adversari.”

”Este foarte diferit să joci fotbal de sală în Anglia. Nimănui nu-i prea pasă, cel puțin nu la fel de mult ca în cazul brazilienilor. De fiecare dată când mă uit pe conturile mele de Social Media văd mult mai multe filmulețe din fotbal decât din futsal. Nu prea înțeleg de ce, consider că futsalul este mult mai interesant și acolo se marchează goluri cu adevărat ireale.”

Max Kilman jucând futsal în naționala Angliei
Max Kilman jucând futsal în naționala Angliei

 

”Am prins doar 45 de secunde în meciul cu Fulham. Multă lume spune că 45 de secunde sunt puține, dar pentru mine 45 de secunde sunt foarte mult. La futsal în 45 de secunde se pot înscrie 3 goluri. Eu sunt obișnuit cu presiunea și fiecare secundă pentru mine înseamnă o oportunitate.”, a mai spus Max Kilman. Fundașul lui Wolverhampton a marcat un gol extrem de important în 2016 pentru naționala de futsal a Angliei. În ultimele 16 secunde ale partidei cu Germania, Kilman a marcat golul egalării.

  • 22 de ani are jucătorul lui Wolverhampton, Max Kilman