News

De la muncă, la spital. O femeie care lucra la Primăria Craiova a căzut de pe o schelă

A ajuns de la muncă, la spital. Este vorba despre o femeie care a căzut de pe o schelă, în timpul unor lucrări la Primăria Craiova.
16.05.2023 | 16:36
De la munca la spital O femeie care lucra la Primaria Craiova a cazut de pe o schela
O femeie care lucra la Primăria Craiova a căzut de pe o schelă Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

O femeie de 49 de ani din municipiul Craiova, a ajuns de la muncă, la spital. Aceasta, de profesie zugrav, se afla în sediul Palace al Primăriei Craiova, acolo unde făcea lucrări de reabilitare, potrivit informațiilor publicate de Agerpres.

Femeia și-a pierdut echibibrul și a căzut de pe schelă

În timp ce se afla pe o schelă, femeia și-ar fi pierdut echilibrul și la un moment dat s-a prăbușit la pâmânt, de la o înălțime de aproximativ 1,3 metri, conform polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Dolj (IPJ Dolj).

ADVERTISEMENT

În zona respectivă a fost chemat un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Dolj. Angajata rănită a fost monitorizată la fața locului, primind îngrijiri medicale. Ulterior, ea a fost transportată la spital pentru investigații suplimentare.

Oamenii legii desfășoară cercetări pentru a afla în mod exact cum s-a produs incidentul. Verificările sunt efectuate de agenții Secției 1 de Poliție Craiova, cei care au fost solicitați în zona cu pricina. De asemenea, polițiștii anunță că în acest caz a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, dar și pentru „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.”

ADVERTISEMENT

“La data de 16 mai a.c., ora 09:45, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Craiova au fost sesizaţi cu privire la faptul că, pe strada A.I. Cuza, o femeie ar fi căzut de pe o schelă. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii care au constatat că o femeie în vârstă de 49 de ani, din municipiul Craiova, zugrav în cadrul unei societăţi comerciale, în timp ce se afla pe o schelă în interiorul unei clădiri de pe strada A.I. Cuza, din municipiul Craiova, s-ar fi dezechilibrat şi ar fi căzut de la o înălţime de 1,3 metri”, a transmis IPJ Dolj, conform Agerpres.

Accident de muncă în București. Un bărbat a căzut de la etajul 6 și a murit

Un accident de muncă a avut loc în București, în cursul zilei de luni, după ce un bărbat, alpinist utilitar, a căzut de la etajul 6 al unui imobil. Din nefericire, omul, care era cetățean străin, a decedat în urma evenimentului.

ADVERTISEMENT

Conform martorilor, bărbatul spăla geamurile clădirii respective. La un moment dat, s-ar fi dezechilibrat și a căzut în gol. Poliția Capitalei desfășoară cercetări pentru a se stabili cum s-a produs accidentul de muncă.

Cu două zile înaintea acestui eveniment, o altă tragedie avea loc la Petromidia Năvodari, acolo unde doi salariați ai companiei Rompetrol au căzut într-un bazin plin cu azot, adânc de 15 metri. Este vorba despre o femeie și un bărbat, iar cel din urmă și-a pierdut viața.

ADVERTISEMENT

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, ar fi scăpat un sac, iar colega sa, de 37 de ani, ar fi intrat în bazin să îl ia. Femeii i s-ar fi făcut rău, iar bărbatul a intrat să o ajute. Ambii au fost găsiți în stop cardio respirator de echipajele medicale. Femeia a fost resuscitată cu succes și transportată la spital, însă pentru angajatul de 55 de ani manevrele nu au dat rezultat.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: