Fotbal international

De la poartă la „Poarta Albă”! Fotbaliști care au făcut pușcărie. Ronaldinho, ultimul de pe listă

14.03.2020 | 21:07
De la poarta la Poarta Alba Fotbalisti care au facut puscarie Ronaldinho ultimul de pe lista
Ronaldinho în închisoare. Sursă foto: thestraitstimes.com
ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului au existat câteva momente în care mai mulți fotbaliști au uitat că și ei trebuie să respecte legea, iar consecințele faptelor acestora au fost dure.

Cei mai mulți dintre fotbaliștii profesioniști ajung la un nivel salarial care le oferă șansa de a trăi o viață bună. Totuși, sunt câteva cazuri în care jucătorii au încălcat legea, deși aveau lumea la picioare, iar soarta lor a luat o turnură neașteptată, devenind din idoli ai tribunelor, doar niște umbre a ceea ce au fost cândva.

ADVERTISEMENT

Robinho încă își așteaptă sentința

Atacantul brazilian este singurul din lista noastră care nu a petrecut nici măcar o noapte în pușcărie, dar asta nu îl liniștește, pentru că totul se poate schimba cât de curând, având în vedere faptul că încă este anchetat.

În 2017, Robinho a fost condamnat la nouă ani de închisoare de justiția italiană, fiind acuzat că a făcut parte dintr-un grup care a violat o tânără de 22 de ani. A scăpat până acum de pedeapsă, doar pentru că a făcut apel la decizie. În prezent, starul brazilian continuă să joace fotbal în SuperLiga Turciei, la Bașakșehir.

ADVERTISEMENT

Robinho își susține nevinovăția și a declarat în mai multe rânduri că nu știe cine sunt persoanele alături de care a fost acuzat, mărturisind că nu a participat la oribilul incident.

George Best și-a petrecut Crăciunul în închisoare

George Best, unul dintre cei mai faimoși jucători din istorie ai lui Manchester United și ai Irlandei de Nord, a avut probleme cu justiția, deși era idol al tribunelor pe „Old Trafford”.

ADVERTISEMENT

„Băiatul din Belfast”, cum era poreclit George Best, a fost închis trei luni, pentru că a fost prins beat la volan și pentru că a bruscat un ofițer al legii. Pedeapsa a fost cu atât mai dură pentru George Best, cu cât și-a petrecut Crăciunul și Revelionul în pușcărie.

Ronaldinho, ultimul de pe listă

Ronaldinho este unul dintre cei mai buni fotbaliști din istorie, dar chiar și așa, „dințosul” nu a scăpat nepedepsit după ce a intrat în Paraguay cu un pașaport fals.

ADVERTISEMENT

În prezent, Ronaldinho se află într-o închisoare din Paraguay, acolo unde a făcut show la un turneu de futsal organizat în penitenciar. Echipa lui Ronaldinho s-a impus cu 11-2 în finala competiției, iar brazilianul a înscris majoritatea golurilor, spre deliciul publicului format din deținuți și gardieni.

Ronaldinho a fost ales omul meciului, cu 5 goluri și 6 pase decisive, iar echipa sa a câștigat 16 kilograme de carne de porc la grătar și un bax de băuturi carbogazoase.

Troy Deeney, legenda lui Watford

În 2012, Troy Deeney încă nu juca în Premier League cu Watford, iar în urma unei răfuieli cu niște studenți, atacantul avea să nu mai joace prea mult nici în Championship (liga a doua din Anglia).

Legenda lui Watford a fost surprinsă pe camerele de vederi ale unui supermarket, în timp ce a bătut pe cineva într-o parcare. Evident, acțiunile sale nu au rămas nepedepsite, iar Deeney a fost condamnat la 10 luni de înschisoare.

Rene Higuita, „mafiotul” din lotul Columbiei

Portarul columbian este recunoscut la nivel mondial pentru paradele sale și pentru felul „nebunesc” în care respingea mingile, spre deliciul publicului.
„El Loco” (n.r- în română nebunul) era recunscut în prima parte a carierei pentru acțiunile sale, asemănate cu cele ale celebrului Pablo Escobar.

Rene Higuita a ratat Campionatul Mondial din 1994, pentru că era închis. Sub comanda lui, un grup columbian a răpit mai multe persoane, în schimbul banilor.

Adam Johnson, speranța apusă a fotbalului englez

Adam Johnson a fost unul dintre cei mai promițători tineri fotbaliști englezi. A jucat pentru Manchester City, Sunderland și Middlesbrough, dar cariera sa a luat o turnură neașteptată, în urma unei decizii greu de înțeles pe care a luat-o.

Fotbalist cu 12 prezențe în naționala de fotbal a Angliei, Adam Johnson a fost acuzat de corupere de minori, după ce a sărutat o fată care nu împlinise vârsta de 18 ani.

Din 2016, el nu a mai jucat niciodată fotbal profesionist, iar tot efortul pe care l-a depus în copilărie pentru a ajunge jucător de fotbal s-a dus pe apa sâmbetei.

Joey Barton, fotbalistul care se „lipește” de necazuri

Joey Barton a fost recunoscut de-a lungul carierei mai mult pentru momentele de rebeliune și pentru duritatea pe care o avea în timpul partidelor de fotbal. În 2018, Barton a fost arestat după ce l-a luat la bătaie pe un bărbat și fiul său, la ieșirea dintr-un fast-food.

Joey Barton a fost condamnat la 6 luni de închisoare, iar judecătorii au rămas uluiți când acesta a recunoscut fără nicio remușcare cum l-a lovit pe bărbat și pe fiul acestuia până când nu s-au mai putut ridica de la sol.

Barton s-a remarcat și în Franța, pe vremea când evolua pentru Olympique Marseille, după un dialog dur cu Zlatan Ibrahimovic, care juca la PSG în acel moment. Englezul a râs de nasul suedezului, dar „Ibra” a răspuns printr-o „dublă”.

Jermain Pennant a pretins că este altcineva

Fostul fotbalist al lui Arsenal și Liverpool a fost implicat în mai multe acte violente, din cauza problemelor cu alcoolul. A fost închis timp de trei luni în 2005, pentru că a fost prins beat la volan.â

Când a fost întrebat de polițiști cum îl cheamă, acesta le-a răspuns Ashley Cole, fostul său coleg de la Arsenal. Atunci, Cole s-a supărat pe el și a avut nevoie de câțiva ani pentru a trece peste episod.

Tony Adams, probleme cu alcoolul

Tony Adams a avut aceleași probleme precum Jermanin Pennant și anume a condus băut, însă alcoolul pusese stăpânire pe viața lui. Adams și-a distrus nu mai puțin de patru mașini din cauza băuturii.

Mai mult decât atât, el a recunoscut că a jucat trei meciuri pentru Arsenal sub influența alcoolului, dar regretă nespus comportamentul său, care i-a adus patru luni în spatele gratiilor și spune că niciodată nu ar mai repeta greșelile făcute în trecut.

Duncan Ferguson, arestat după un meci de fotbal

Fostul mare atacant al lui Everton a avut probleme serioase cu alcoolul, iar el este singurul fotbalist din această listă, care a fost arestat imediat după un meci de fotbal, pentru că și-a lovit adversarul.

A petrecut cinci luni în pușcărie, după ce și-a lovit cu capul un adversar, Ferguson fiind aflat sub influența alcoolului. De-a lungul timpului „big Dunc” a mai fost implicat în alte câteva incidente din cauza faptului că a condus beat la volan.

Între timp, Duncan Ferguson și-a revizuit comportamentul și a fost interimarul lui Everton în actuala ediție de Premier League, până la sosirea lui Carlo Ancelotti. Tehnicianul italian l-a păstrat în staff, iar colaborarea dintre cei doi pare că dă roade.

Un fost fotbalist de la Gaz Metan Mediaș

Jordan Robertson, fotbalist englez care a evoluat și în România pentru Gaz Metan Mediaș, are o poveste tragică, petrecută în anul 2008. Englezul a accidentat mortal o persoană în timp ce se afla la volanul unui automobil de lux.

Chiar pe data de 25 decembrie a aceluiași an avea să fie arestat, iar după un proces lung, Robertson a primit o condamnare de doi ani și opt luni de închisoare cu executare. A stat închis 11 luni, fiind eliberat condiționat.

În România nu a rezistat mult, deși a debutat cu gol pentru formația din Mediaș într-un meci cu Vaslui. Englezul a jucat 19 partide pentru Gaz Metan și a reușit să înscrie patru goluri, cel mai important dintre ele fiind marcat împotriva FCSB-ului, într-o remiză (2-2).

Doi internaționali ruși

Alexandr Kokorin și Pavel Mamaev, doi fotbaliști cunoscuți, ambii foști internaționali ruși, au fost condamnați la închisoare de o instanță din Moscova.

Cei doi fotbaliști au fost condamnați la închisoare, în urma unei răfuieli cu niște oficiali ruși. Kokorin l-a lovit de trei ori cu scaunul pe Denis Pak, un oficial al Ministerului Industriei şi Comerţului, care i-a atras atenția cu privire la comportamentul său.

Între timp, amândoi au fost eliberați, dar doar Aleksandr Kokorin a revenit la Zenit, formație de care aparținea, în timp ce Krasnodar i-a reziliat contractul lui Pavel Mamaev, care a mers liber de contract la FC Rostov.

  • „Am făcut ceva greșit și a trebuit să plătesc pentru acțiunile mele” – George Best
  • „Multă lume se poate lăsa de băut, cum am făcut și eu. Scăparea mea a fost pasiunea pentru fotbal” – Tony Adams.
  • „Nu trebuia să fac ce am făcut și regret nespus faptele mele. A fost cea mai proastă decizie pe care am luat-o în viață” –
  • Adam Johnson
  • „Când era în închisoare, acesta a declarat că visul lui este să-şi continue cariera la Zenit şi chiar să-şi încheie cariera la acest
  • club şi că este gata să joace pe gratis” – Aleksandr Medvedev, director general Zenit Sankt Petersburg
  • 5.000.000 de euro este cota de piață a lui Aleksandr Kokorin, conform transfermarkt.com
  • 3.000.000 de euro este cota de piață a lui Pavel Mamaev, conform transfermarkt.com
  • 48 de selecții în naționala Rusiei are Aleksandr Kokorin
  • 15 selecții în naționala Rusiei are Pavel Mamaev
ADVERTISEMENT