News

De la școală, la spital. Un elev din Mureș a fost bătut cu pumnii și picioarele de doi colegi de clasă

12.05.2021 | 18:43
De la scoala la spital Un elev din Mures a fost batut cu pumnii si picioarele de doi colegi de clasa
De la școală, la spital. Un elev din Mureș a fost bătut cu pumnii și picioarele de doi colegi de clasă Sursa foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Un copil a ajuns de la școală, la spital. Elevul de 11 ani din Mureș a fost bătut cu pumnii și picioarele de doi colegi de clasă, în pauză.

Copiii s-au luat la ceartă în pauză, după ora de engleză. Cadrele didactice au fost alertate de ceilalți elevi care au asistat la conflictul dintre cei trei.

ADVERTISEMENT

La rândul lor, profesorii au chemat părinții la școală. Copilul bătut a ajuns la spital, dar, din fericire, nu a avut nevoie de internare.

De la școală, la spital. Un elev din Mureș a fost bătut cu pumnii și picioarele de doi colegi de clasă

Școala gimnazială din comuna Band, județul Mureș, a fost locul unde a avut loc incidentul. Trei copii de clasa a patra s-au luat la ceartă în timpul unei pauze. Un băiat de 11 ani a fost bătut cu pumnii și cu picioarele de doi colegi. Elevii care au fost martori la respectiva scenă au anunțat profesorii.

ADVERTISEMENT

„Am alergat repede , mi-a zis că nu poate să respire. Așa spaimă nu știu dacă am trăit vreodată în 30 de ani de predat, violența este foarte mare, mai ales din partea elevilor”, a declarat o profesoară, potrivit Știrile ProTV.

Dascălii au chemat ajutoare cu repeziciune. Părinții copilului agresat s-au prezentat la instituția de învățământ, iar minorul a fost transportat la spital.

ADVERTISEMENT

„Au fost și la SMURD Târgu Mureș și copilul ar avea probleme și la rinichi, a fost lovit și la rinichi,” a explicat directorul adjunct al instituției de învățământ, Bartha Maria.

Cadrele didactice sunt de părere că perioada în care cursurile s-au desfășurat online i-a afectat pe cei mici. Reintegrarea în colectivitate este mai grea.

ADVERTISEMENT

„Mă gândesc că a fost activitate online, a fost și vacanță o lună, au uitat cum să se comporte în școală,” a spus directorul adjunct. Părerea îi este împărtășită și de alți profesori: „eu cred că pauza foarte foarte mare în predarea asta face to face își spune cuvântul, pentru că copiii au reguli, știu că trebuie să se se conformeze.”

Autoritățile au deschis o anchetă cu privire la acest caz: „ne-am sesizat din oficiu cu privire la infracțiunea de lovire și alte violențe,” a declarat purtătorul de cuvânt IPJ Mureș, Aurica Fărcaș.

Copilul nu a avut nevoie de internare, dar trebuie să revină la medic, pentru control, în zilele urmăroare. Incidentul a mai adus în discuție și lipsa consilierilor sau a psihologilor din instituțiile de învățământ.

„Este nevoie de consiliere, iar elevii trebuie să comunice mai mult, pentru a nu se mai ajunge la astfel de violențe,” a spus Iulia Butean, consilier școlar.

ADVERTISEMENT
Tags: