News

De la seria Harry Potter, la MMA. „Goyle” a intrat în cușcă. Foto și video

18.03.2021 | 19:07
De la seria Harry Potter la MMA Goyle a intrat in cusca Foto si video
Josh, actor in Harry Potter si luptator de MMA. Colaj Fanatik.
ADVERTISEMENT

Actorul Josh Herdman, aka Goyle din Harry Potter, a devenit luptător MMA.

Vi-l amintiți pe Goyle? Era unul dintre cei doi băieți care erau nedespărțiți de Draco Malfoy (n.r. – Reacredință). Pe numele real Josh Herdman, Goyle este unul dintre cele 14 personaje care au jucat în toate cele 8 părți ale seriei Harry Potter din 2001 până în 2011, când a fost lansată ultima parte. În 2016, Goyle a devenit luptător de MMA!

Actorul Josh Herdman, din seria Harry Potter, e neînvins în cușca de MMA

Josh Herdman, alias Gregory Goyle, este practicant de jiu-jitsu brazilian din 2011. În 2016, după 5 ani de arte marțiale, Herdman a decis că e suficient de pregătit pentru a susține primul său meci într-o competiție de arte marțiale mixte.

ADVERTISEMENT
Actorul Josh Herdman, alias Goyle din seria Harry Potter. FOTO: Twitter Josh Herdman; Colaj Fanatik

În meciul de debut în MMA l-a înfruntat pe polonezul Janusz Walachowski, în promoția britanică Rise of Champions. Firește, apariția lui „Goyle” în cușcă a stârnit numeroase comentarii, atât printre fani cât și în presa engleză, deși MMA-ul este un sport foarte popular în Marea Britanie.

Până la ora debutului, foarte puțini știau despre pasiunea lui Herdman pentru artele marțiale. Suporterii prezenți în sală l-au încurajat permanent cu “Common Goyle, Common wizard(n.r. – Haide Goyle, Haide vrăjitorule)”, iar comentatorii au făcut repetate trimiteri la momentele din seria Harry Potter. La final, Josh Herdman a fost declarat învingător la puncte prin decizie unanimă.

ADVERTISEMENT

Sporturile de contact, o tradiție de familie

Familia lui Josh nu este străină de sporturile de contact. Cei doi frați mai în vârstă au făcut box, la fel ca tatăl lor, care a fost și jucător de rugby. Herdman senior a jucat în linia a doua la Fulham și a prins câteva selecții în naționala Țării Galilor.

Josh spunea în presa din Anglia că actoria și MMA-ul sunt cumva pe picior de egalitate în viața sa: „Nu sunt dedicat 100% actoriei, deși am un agent și merg la castinguri. Nu mi se pare că trecerea la MMA înseamnă o așa mare schimbare în viața mea.

ADVERTISEMENT

Sunt pasionat în egală măsură de actorie și de MMA, care mi se pare un sport dur, captivant și impredictibil. Cred că MMA-ul e mai atractiv decât boxul”, spune Herdman, care e pus aproape în fiecare interviu pe care îl acordă să-și aducă aminte de momente din perioada când juca în Harry Potter.

„Când jucam în film, copiii mai mici strigau permanent după mine pe stradă, la școală, pe coridoare: ‘Harry Potter ! Nu strigau niciodată Goyle, ci doar Harry Potter. Era chiar enervant’”, povestea Herdman într-un interviu dat în presa franceză.

ADVERTISEMENT
Tom Felton, Josh Herdman și Jamie Waylett, interpretând personajele Draco, Goyle și Crabbe în seria Harry Potter. FOTO: Twitter Tom Felton

De la Hogwarts, la White House Farm

Anul trecut, Herdman juca un rol de polițist în serialul britanic White House Farm, difuzat de ITV. Își continuă antrenamentele de jiu-jitsu brazilian și de MMA, dar își petrece mai mult timp pe scenă, pentru că de acolo vin mai mulți bani.

  • Pe 26 martie 2021, Joshua Colin Marian Herdman, alias Goyle, împlinește 34 de ani.
  • 2 victorii și 0 înfrângeri, acesta este palmaresul lui Herdman în MMA.
ADVERTISEMENT