News

De la vândut țigări și telefoane la Manchester United! Eric Bailly a povestit momentele grele prin care a trecut: „Lumea mă vede ca pe un star, dar asta e o viață fake!”

06.01.2020 | 16:19
De la vandut tigari si telefoane la Manchester United Eric Bailly a povestit momentele grele prin care a trecut Lumea ma vede ca pe un star dar asta e o viata fake
ADVERTISEMENT

Eric Bailly, fundașul central al lui Manchester United, a povestit pentru theplayerstribune.com prin ce a trebuit să treacă pentru a ajunge un star al fotbalului mondial și încă nu îi vine să creadă cum i s-a schimbat viața în doar cinci ani.

De la vândut țigări și telefoane vechi pe străzile din Abidjan, capitala Coastei de Fildeș, Bailly a ajuns să fie titular în echipa lui Ole Gunnar Solskjaer, iar lumea îl consideră o celebritate, deși Eric susține că viața pe care o trăiește acum este doar fake.

ADVERTISEMENT

Eric Bailly a povestit cum i s-a schimbat viața în doar cinci ani

Eric Bailly a vorbit despre modul în care i s-a schimbat viața de când a devenit fotbalist profesionist, iar acesta lasă în urmă amintiri mai puțin plăcute din copilărie, de pe vremea când vindea țigări și telefoane vechi pe străzile din Abidjan.

„Dacă se întâmplă să trăiești într-o casă mică din lemn în Abidjan, precum familia mea, atunci pui un accent mare pe educație, pentru că este cam singura ta șansă să ai o viață mai bună în viitor, ceea ce înseamnă un pat cald și mâncare pe masă. Când am luat decizia de a deveni fotbalist, tatăl meu a fost împotriva mea

ADVERTISEMENT

Realitatea mea a fost dată peste cap și încă mai am impresia că e un vis. De la un simplu băiat care vindea țigări și telefoane pe străzile din Abidjan la titular la cea mai bună echipă din lume”.

Paralela vieții lui Eric Bailly. Sursă foto: legit.mg
Paralela vieții lui Eric Bailly. Sursă foto: legit.mg

Turneul de fotbal din Burkina Faso şi avionul groazei

Eric Bailly s-a remarcat

la un turneu de fotbal care s-a ținut în Burkina Faso, dar cele mai multe emoții le-a avut mai mult în timpul zborului decât în timpul competiției. Zborul lui Eric a fost plin cu peripeții, în condițiile în care putea ajunge în Burkina Faso cu mașina, fiind o țară vecină a Coastei de Fildeș.

ADVERTISEMENT

„Încă de la început am simțit că ceva e dubios. Puteam să ajung cu mașina până în Burkina Faso, dar câțiva «inteligenți» au considerat că a mă pune într-o cușcă de metal care să zboare către cer este o metodă mai bună.

De cum am decolat s-au auzit niște zgomote destul de ciudate, iar pasagerul de lângă mine, care se afla tot la primul zbor, se uita cu groază la mine. A fost unul dintre momentele care mi-a decis viața. Spaima trăită nu s-a comparat cu niciun alt moment greu prin care am trecut de-a lungul timpului”, și-a amintit Eric Bailly.

ADVERTISEMENT

„Tata a fost mereu un critic cu mine”

Eric Bailly a povestit că tatăl

lui era mereu critic la adresa lui, pentru a-l impulsiona, mai ales că el nu voia ca fiul lui să devină fotbalist: „Tata era mereu destul de sever cu mine și îmi dădea sentimentul că se îndoiește de mine. Totuși, m-a încățat ce înseamnă să fiu umil și mă punea mereu să fac curat în casă și să o ajut pe mama la treburi”.

„Am fost la un turneu în Burkina Faso, unde am fost remarcat de mai mulți oameni. Cineva a venit la mine și mi-a zis că și tata a fost acolo, deși el nu-mi spusese nimic. Nici la sfârșit nu l-am întâlnit pentru că plecase acasă înainte ca meciul să se termine.

Când am ajuns acasă, tata mi-a spus că vrea să vorbim. «Toată lumea spune că joci bine, dar nu știu ce să spun. Jucătorii adverși au fost destul de slăbuți». Din nou încerca să mă facă să fiu și mai bun, chiar dacă știam că jucasem impecabil”, a mai spus Bailly.

  • 25 de ani a împlinit Eric Bailly pe 12 aprilie

„Trăiesc o viață fake!”

Fundașul lui Manchester United consideră că trăiește o viață „fake” și a explicat de a ajuns la această concluzie: „Toată lumea mă consideră un star. Este o nebunie! Pe Instagram sunt urmărit de două milioane de oameni.

Sunt foarte recunoscător pentru ceea ce am, dar toată trecerea mea de la un simplu băiat din Coasta de Fildeș la fundașul celei mai bune echipe de fotbal din lume este copleșitoare pentru mine. Viața de fotbalist are foarte puține lucruri în comun cu viața oamenilor de rând”, a încheiat Eric Bailly.

  • 22.000.000 de euro este cota de piață a lui Eric Bailly, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT