Cele mai citite

De necrezut ce s-a întîmplat în Spania:un jucător a fost amendat pentru mesajul de susţinere faţă de copiii bolnavi de cancer!

Există şi situaţii în care a interpreta ad literam regulamentele FIFA se ajunge la situaţii de-a dreptul ridicole. Aşa s-a petrecut în ultima etapă din Segunda Division, în meciul Real Jaen -...
22.02.2014 | 18:19
De necrezut ce s-a întîmplat în Spania:un jucător a fost amendat pentru mesajul de susţinere faţă de copiii bolnavi de cancer!
Jona s-a bucurat de două ori după golul marcat lui Las Palmas, pentru că şi-a ajutat echipa, dar, mai ales, pentru că a putut exprima public mesajul său pentru copiii bolnavi de cancer
ADVERTISEMENT

Există şi situaţii în care a interpreta ad literam regulamentele FIFA se ajunge la situaţii de-a dreptul ridicole. Aşa s-a petrecut în ultima etapă din Segunda Division, în meciul Real Jaen – Las Palmas.

Sancţiunea a fost retrasă după 48 de ore

În normativele forului mondial este stipulat în cadrul articolului nr.91 că jucătorilor le este interzis să expună public, în cazul înscrierii unui gol, un tricou pe care l-ar purta pe dedesubtul celui de meci, pe care să se afle înscris un mesaj de dedicare a reuşitei cu caracter publicitar. În meciul de la Jaen, Jona, atacantul gazdelor, a marcat şi imediat a ridicat tricoul de joc, pentru a arăta mesajul scris pe un alt tricou. Este vorba de mesajul umanitar “Iubesc pe cei mici. Ziua mondială împotriva cancerului infantil”. Pentru membrii Comitetului de Disciplină al Ligii a fost important doar faptul că a fost încălcat articolul 91 şi fotbalistul a fost amendat cu 2000 de euro. Peste două zile uriaşa eroare a fost reparată şi amenda retrasă, acceptindu-se că pot exista şi astfel de cazuri, în care nu există nici o tentă publicitară, ci numai o chemare pentru ajutorarea micuţilor loviţi atît de cumplit cînd abia începeau să păşească în viaţă.

jon

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria CELE MAI CITITE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri