News

De necrezut! Ce spunea Dacian Cioloș în 2015 despre Liviu Dragnea: ”Mi-e amic, om serios, de încredere”

04.12.2020 | 21:11
De necrezut Ce spunea Dacian Ciolos in 2015 despre Liviu Dragnea Mie amic om serios de incredere
De necrezut! Ce spunea Dacian Cioloș în 2015 despre Liviu Dragnea: ”Mi-e amic, om serios, de încredere”. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacian Cioloș, unul dintre cei mai incisivi politicieni din țară când vine vorba de ”lupta contra penalilor” și de deviza ”fără hoție în România” a avut, cu câțiva ani în urmă, pe vremea când era premier o relație bună cu cei către care arată cu degetul, printre care se află și Liviu Dragnea.

Președintele PLUS este cunoscut ca fiind, cel puțin în discursul public, unul dintre cei mai aprigi critici ai celor de la PSD și al fostului lor lider Dragnea, acum în închisoare.

ADVERTISEMENT

În 2015, actuala propunere USR-PLUS pentru postul de premier după alegerile parlamentare, Cioloș îl considera pe fostul său rival de la PSD, nu un ”penal”, ci un ”amic” cu care are ”o relație de încredere”.

Dacian Cioloș, în 2015 despre Liviu Dragnea: ”Un om serios, de încredere, care îmi este amic”

Președintele organizației PRO România Buzău și candidat al acestui partid la Camera Deputaților, Felix Rache, a ținut să-i reamintească lui Dacian Cioloș, cu ajutorul unei înregistrări din 2015, despre modul în care fostul premier tehnocrat îl privea pe Liviu Dragnea.

ADVERTISEMENT

Astfel, dacă în ultimii ani, inclusiv în acest electoral 2020, toți membri USR-PLUS și-au îndreptat atacurile către cei din PSD, care erau asociați cu fostul lider, acum în penitenciar, și numiți ”penali”, cu doar 5 ani în urmă situația părea să fie alta.

Liviu Dragnea era pe atunci unul dintre ”amicii” premierului, la acea vreme, Dacian Cioloș. Întrebat în cadrul emisiunii postate de Felix Rache pe Facebook, de părerea pe care o are despre Dragnea, Cioloș răspundea:

ADVERTISEMENT

”Liviu Dragnea, la fel, aș spune, un amic și cred eu că pe discuțiile pe care le avem legat de programul de guvernare, pot să vorbesc și de o relație de încredere.

Cel puțin până acum a fost o relație de încredere. Și, din experiența pe care am avut-o până acum cu dumnealui, mi se pare un om serios, cu care se poate discuta în mod serios”.

ADVERTISEMENT

Felix Rache: ”Cioloș, consecvent ca întotdeauna”

În legătură cu momentul interviului lui Dacian Cioloș de la emisiunea lui Mihai Gâdea, Sinteza Zilei, realizat în 2015, Felix Rache a scris și un scurt text ironic.

”Cum se schimbă unii în USR de nu îți vine să crezi. Acum cinci ani, Cioloș îl considera prieten pe Liviu Dragnea (“un om de încredere”, “serios”), iar pe Vasile Dâncu – un intelectual.

Așa e Cioloș, consecvent: întotdeauna a vorbit frumos despre cei care l-au pus premier”, a scris candidatul PRO România pe Facebook.

De altfel, în 2015, anul în care ajungea premier al unui Guvern de tehnocrați și cu ajutorul PSD, Dacian Cioloș avea cuvinte mari și la adresa altor membri ai social-democraților.

Despre Vasile Dâncu, actual candidat PSD la alegerile parlamentare, Cioloș spunea că ”Este un foarte fin observator al societăţii româneşti şi din perspectiva competenţelor profesionale pe care le are, dar sunt multe aspecte care merg dincolo de competenţa profesională, cred că trebuie să ai înnăscut un astfel de simţ ca să poţi să-l valorifici aşa cum face Vasile Dâncu.

Acesta e unul din principalele motive pentru care i-am şi propus să facă parte din guvern, dincolo de relaţia de amiciţie, de prietenie, aş spune, care ne leagă şi pe care am dezvoltat-o mai ales în ultimii trei, patru ani, să spunem, când am avut ocazia să dicutăm mai mult de experienţa mea de la Bruxelles, de experienţa şi de viziunea lui legat de ce se întâmplă în România.”, spunea Cioloș, conform site-ului Guvernului.

ADVERTISEMENT