Fotbal international

De necrezut! Real Madrid, mai bună cu Bale în teren decât cu Ronaldo!

30.07.2018 | 16:15
De necrezut Real Madrid mai buna cu Bale in teren decat cu Ronaldo

Gareth Bale se pare că va fi cel mai fericit fotbalist de la Real Madrid după transferul lui Cristiano Ronaldo la Juventus Torino. Jurnaliştii spanioli au descoperit o statistică în care galezul are o medie a golurilor dublă în partidele în care starul portughez nu se află pe teren, faţă de meciurile în care noul jucător al campioanei din Serie A evolua la Real.

De necrezut! Real Madrid, mai bună cu Bale în teren decât cu Ronaldo!
Real Madrid mai bună cu Bale în teren decât cu Ronaldo

Bale a jucat 27 de meciuri la Real Madrid fără Cristiano Ronaldo, iar formaţia de pe Santiago Bernabeu a izbutit 21 de succese în acest interval, ceea ce reprezintă un procent de 78% în dreptul victoriilor. Galezul a reuşit în cele 27 de partide să marcheze de 22 de ori şi are astfel o rată de goluri de 0.81 în partidele în care CR7 nu s-a aflat pe gazon, faţă de 0.46 în partidele în care portughezul se afla pe teren.

Agentul lui Gareth Bale a recunoscut că Bale poate face mai mult fără Ronaldo pe teren

Britanicul a avut o evoluţie excelentă în finala Ligii Campionilor, însă a anunţat că vrea să joace mai mult în noul sezon:Am nevoie să joc în fiecare săptămână, iar acest lucru nu s-a întâmplat în acest sezon. Am avut cinci sau şase săptămâni în care am fost accidentat, dar după am devenit valid. O să discut cu agentul meu în această vară şi vom lua o decizie cu privire la viitorul meu.“, a declarat Bale după finala de la Kiev.

Jonathan Barnett, agentul fotbalistului galez, a anulat o întâlnire cu şefii celor de la Real Madrid pentru a discuta viitorul lui Gareth Bale imediat după ce Cristiano Ronaldo a fost achiziţionat de cei de la Juventus. Reprezentantul fotbalistului de la Real Madrid a făcut atunci şi o declaraţie extrem de interesantă: “Fără Ronaldo, cel care l-a ţinut în umbră, Bale poate să strălucească precum o făcea la Tottenham“, a spus Barnett la momentul respectiv.

Gareth Bale a făcut spectacol în Premier League

Fotbalistul galez a fost achiziţionat de Real Madrid în 2013 pentru aproximativ 100 de milioane de euro după ce a fost desemenat cel mai bun fotbalist din Premier League în sezoanele 2011-2012, 2012-2013. Bale a devenit la momentul respectiv cel mai scump jucător cumpărat vreodată şi l-a eclipsat chiar pe Cristiano Ronaldo. Lusitanul a fost extrem de iritat după aducerea lui Bale, dar alături de britanic a reuşit să cucerească Liga Campionilor de 4 ori în cele 5 sezoane în care au activat împreună.

Gareth Bale a demonstrat deja că poate deveni un adevărat lider al celor de la Real Madrid încă de la Campionatul European din 2014. Ţara Galilor, condusă imperial din teren de vedeta de pe Santiago Bernabeu, ajuns până în semifinalele turneului final disputat în Franţa. Atacantul a reuşit atunci să marcheze de trei ori, fiind la egalitate pe locul secund în topul golgheterilor cu mai mulţi fotbalişti. Galezul ar fi avut şansa să strălucească şi la turneul final din această vară din Rusia, dar echipa naţională a avut câteva rezultate modeste în preliminarii în momentul în care Bale a fost accidentat şi nu a putut onora selecţia.

Tags: