Sport

De unde a început decăderea lui Mohamed Salah! Cele două momente-cheie care l-au demoralizat pe starul lui Liverpool

Vedeta lui Liverpool, Mohamed Salah, a avut un parcurs formidabil în prima parte a sezonului, însă, după finala piedută din Cupa Africii pe Națiuni, performanțele egipteanului au scăzut vizibil.
11.05.2022 | 16:58
De unde a inceput decaderea lui Mohamed Salah Cele doua momentecheie care lau demoralizat pe starul lui Liverpool
Deși a avut un parcurs bun al sezonului, performanțele lui Salah au scăzut în ultima perioadă. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Mohamed Salah este jucătorul cu cele mai multe goluri din Premier League în acest moment. Atacantul de 29 de ani a marcat în poarta adversă de 22 de ori, oferind totodată 14 pase decisive. Totuși, abundența de goluri a egipteanului a scăzut treptat după eșecul din finala pierdută în fața Senegalului, în cadrul Cupei Africii pe Națiuni.

Mohamed Salah, primă jumătate de sezon foarte bună la Liverpool

Prima jumătate a sezonului actual a fost una promițătoare pentru Mohamed Salah – cel puțin asta arătau cifrele – atacantul lui Liverpool ajungând repede pe primul loc în clasamentul marcatorilor din Premier League și fiind cel mai în formă jucător al echipei lui Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT

Până la începutul anului 2022, Salah marcase deja un număr remarcabil de 23 de goluri în toate competițiile și era, fără mari dubii, în cea mai bună formă a carierei sale.

Totuși, vedeta lui Liverpool n-a putut să-și salveze echipa în meciul de sâmbătă împotriva lui Tottenham. „Cormoranii” au obținut doar un rezultat de egalitate, pe “Anfield”, scor 1-1, și şansele la titlu au scăzut considerabil.

ADVERTISEMENT

De unde începe declinul lui Mohamed Salah în acest sezon

Declinul lui Mohamed Salah nu a început recent, ci își are rădăcinile de la eșecul din finala Cupei Africii pe Națiuni, când Egiptul a fost învins de Senegal în urma loviturilor de departajare. De atunci, vreme de trei luni, Salah a marcat numai patru goluri din acţiune, iar restul, în număr de trei, au fost înscrise din penalty.

Scăderea perfomanțelor egipteanului a putut fi observată și mai bine după cel de-al doilea mare eșec pentru Egipt de la începutul anului: ratarea calificării în grupele Cupei Mondiale din Qatar. Din acel moment, atacantul se află într-o perioadă secetoasă de goluri, marcând doar două goluri în ultimele 11 apariții (dubla din victoria cu 4-0 împotriva lui Manchester United).

ADVERTISEMENT

În mod ironic, Egiptul a pierdut șansa de a juca la Mondiale tot în fața Senegalului, după loviturile de departajare. Salah a fost primul care a executat de la 11 metri, dar a fost și primul jucător din naționala Egiptului care a ratat.

Cum arată statisticile lui Mo Salah, după finala din AFCON

Atacantul lui Liverpool nu a fost în apele lui în ultima perioadă, lucru care n-a scăpat neobservat de Jurgen Klopp. Acesta a recunoscut la începutul lunii aprilie că egipteanul trece printr-o „perioadă dificilă”.

ADVERTISEMENT

Deși numărul de pase primite de la coechipieri în fața porții a crescut de la o medie de 6,55 pe meci la 7,48, media de goluri a egipteanului a scăzut de la 0,75 la 0,55, la fel și încercările de șut, de la 4,19 la 3,6.

Mohamed Salah a avut 47 de apariții în acest sezon pentru club în toate competițiile, înscriind 30 de goluri. În topul marcatorilor din Liga Campionilor, jucătorul lui Liverpool se clasează pe locul patru, cu opt goluri și două pase decisive.

Pe de altă parte, declinul său din Premier League după finala din AFCON a fost concomitent cu cel din Champions League. De la victoria cu 2-0 din meciul tur împotriva lui Inter, în cadrul optimilor de finală de la jumătatea lunii februarie, Salah nu a mai reușit să înscrie niciun gol, dar a oferit două pase decisive în cele două manșe cu Villarreal.

Mohamed Salah vrea să-și ia revanșa în fața lui Real Madrid

Mohamed Salah a ajuns cu Liverpool în finala Ligii Campionilor și o va înfrunta pe Real Madrid pe 28 mai, pe „Stade de France”, din Paris. Confruntarea dintre cele două echipe ar putea fi considerată drept o revanșă pentru „cormorani” și, în special, pentru Salah, dacă echipa lui Liverpool va câștiga competiția.

După ce s-a calificat în finala Champions League, după returul cu Villarreal, egipteanul și-a mărturisit dorința de a o înfrunta pe campioana Spaniei.

„Da, vreau să joc împotriva Madridului, dar trebuie să fiu sincer: City este o echipă foarte dificilă, am jucat împotriva lor de câteva ori în acest sezon, dar, dacă m-ați întreba personal, aș prefera Madrid”, a spus el.

Ulterior, egipteanul le-a explicat jurnaliștilor dorința: „Pentru că am pierdut în finală în fața lor (n.r. a lui Real Madrid), așa că vreau să joc împotriva lor și sper să câștigăm”.

În finala Ligii Campionilor din 2018, ce a avut loc între Real Madrid și Liverpool, Mo Salah a ieșit de pe teren încă din minutul 31, fiind accidentat într-o confruntare cu Sergio Ramos pentru posesia mingii.

ADVERTISEMENT