News

De unde a pornit bătaia din Piața Constituției, soldată cu un mort. Două bande rivale s-au certat pe bani. Cauza morții victimei

30.09.2019 | 18:08
De unde a pornit bataia din Piata Constitutiei soldata cu un mort Doua bande rivale sau certat pe bani Cauza mortii victimei

Un bărbat a murit și un altul a fost rănit grav după ce două clanuri rivale s-au luat la bătaie cu săbii și bâte. Incidentul a avut loc în noaptea de duminică, 29 septembrie, chiar în Piața Constituției. Liderul Sindicatului Agenţilor de Poliţie a dezvăluit care a fost motivul care a dus la scandalul de seara trecută.

UPDATE, ora 18.06: INML a anunțat cauza morții tânărului bătut în Piața Constituției. “S-a concluzionat ca decesul a fost cauzat de o hemoragie meningo-cerebrală consecutivă unui traumatism al extremității cefalice, leziune ce s-a putut produce prin lovire cu un corp dur”, a transmis insituția, într-un comunicat de presă.


Cele două clanuri rivale s-au certat din cauza banilor

Mai multe persoane care făceau parte din două clanuri rivale și-au dat întâlnire duminică seară în piața Constituției. Se pare că cele două clanuri se ocupă cu trafic de persoane în Germania și pentru că nu s-au înțeles la bani au recurs la bătaie. Așa se face că în urma bătăii cu bâte și săbii a murit un bărbat, iar un altul a fost rănit grav. Este al doilea incident petrecut în decurs de două zile după ce în seara de sâmbătă, 28 septembrie, 6 persoane au fost rănite în urma unui accident auto. Se pare că cele două mașni implicate în accident participau la o cursă ilegală.

„Brigada de Poliţie rutieră are o patrulă post fix în Piaţa Constituţiei pentru a nu se mai face curse de maşini acolo. (…). Două clanuri rivale au convenit să se întâlnească în faţa Palatului Parlamentului pentru că e lumină şi pot să stea de vorbă fără a se lua la bătaie. Motivul (bătăii – n.r.), din ceea ce ştiu eu, e că ei au făcut trafic de persoane şi au trimis în Germania de data asta şi nu s-au înţeles la bani. S-a ajuns unde s-a ajuns”, a declarat liderul Sindicatului Agenților de Poliție Iulian Surugiu pentru Mediafax.

Două clanuri rivale s-au luat la bătaie duminică noaptea
Ce măsuri s-au luat după bătaia cu bâte și săbii din Piața Constituției. Sursa foto: podul.ro

Polițiștii vor ca tot Centrul Capitalei să fie păzit

Iulian Surugiu a mai spus că astfel de situații nu pot fi evitate atâta timp cât polițiștii nu vor sta pe străzi. În plus, Sindicatul Național al Agenților de Poliției are reforma pe masa Guvernului, dar și pe masa MAI, dar din păcate, lucrurile nu se mișcă. „Lucrurile nu se mişcă şi până nu vom avea o poliţie pro-activă cu poliţişti în stradă nu avem cum să facem aşa încât astfel de lucruri să nu se întâmple”, a adăugat Iulian Surugiu.

Modul în care este gestionată ordinea și siguranța publică din centrul Bucureștiul urmează să fie verificată în amănunt. „Verificarea dispusă va avea în vedere evaluarea managementului activităţii de ordine publică exercitat la nivelul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, pentru dimensionarea dispozitivului de ordine publică, de natură a asigura siguranţa stradală şi protecţia cetăţenilor, dar şi cauzele şi împrejurările care au condus la producerea acestor evenimente. În cursul zilei de astăzi, conducerea MAI a dispus deja suplimentarea dispozitivului de ordine publică pentru zona Piaţa Constituţiei, iar în raport de rezultatul verificărilor vor fi dispuse şi alte măsuri în consecinţă”, arată un comunicat MAI, potrivit Adevărul.