News

De unde a pornit inițiativa schimbării lui Florin Cîțu din fruntea PNL. Dezvăluirile lui Gheorghe Flutur

Debarcarea lui Florin Cîțu din fruntea PNL a avut la bază revolta filialelor din sudul țării, a dezvăluit Gheorghe Flutur, președintele interimar al partidului până la congresul din 10 aprilie.
03.04.2022 | 22:30
De unde a pornit initiativa schimbarii lui Florin Citu din fruntea PNL Dezvaluirile lui Gheorghe Flutur
Gheorghe Flutur a explicat de unde a pornit revolta filialelor PNL împotriva președintelui Florin Cîțu
ADVERTISEMENT

Sfârșitul de săptămână n-a fost unul prea bun pentru Florin Cîțu, care a demisionat sâmbătă din funcția de președinte PNL, determinat de cele 42 de semnături strânse împotriva lui din cele 48 de filiale ale partidului.

”Se simțea că e nevoie de o schimbare și această schimbare a venit”

Chestionat despre scrisoarea liderilor de organizații din țară care cereau demisia lui Florin Cîțu, Gheorghe Flutur a vorbit despre decizia celor 42 de birouri permanente județene care cereau convocarea unui congres ca să fie făcută schimbarea la vârf.

ADVERTISEMENT

Starea de spirit din ultima vreme era destul de aprinsă și erau niște nemulțumiri, dar nu a fost o scrisoare sau să îi ghideze cineva. Oamenii au ajuns la concluzia că trebuie să găsim o soluție pentru că în coaliție avem de luat niște decizii în perioada următoare foarte rapid și până la urmă am ajuns la acest deznodământ, care cred eu că este în regulă. Se simțea că e nevoie de o schimbare și această schimbare a venit”, a adăugat liderul liberal, la Antena 3.

La întrebarea cui a aparținut inițiativa, Flutur a declara că semnalul a venit de la filialele din sudul României: ”Era o atmosferă care spre așa ceva mergea și atunci faptul că s-a întâmplat foarte repede mie mi-a dat de gândit că oamenii și partidul au o reacție foarte hotărâtă. O să vedeți că săptămâna asta se clarifică lucrurile”.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Nicolae Ciucă despre menținerea lui Cîțu în funcția de președinte al Senatului

În altă ordine de idei, premierul Nicolae Ciucă, cel mai probabil și viitorul președinte al PNL, a declarat duminică, la Parlament, că nu vede niciun motiv pentru care Florin Cîțu să plece și din funcția de președinte al Senatului, după ce a demisionat de la șefia partidului.

”În acest moment, nediscutându-se alte demersuri și având în vedere tot ceea ce s-a petrecut la nivelul PNL, nu văd de ce ar trebui să plece din această funcție”, a spus Ciucă, întrebat dacă Florin Cîțu ar trebui să demisioneze și de la șefia Senatului.

ADVERTISEMENT

În septembrie 2021, Cîțu îl detrona pe Ludovic Orban la ultimul congres PNL

Potrivit unor surse politice, renunțarea la șefia partidului fără scandal i-ar fi asigurat lui Florin Cîțu continuarea exercitării funcției de președinte al Senatului, cel puțin pentru o perioadă. Cîțu a demisionat sâmbătă de la șefia partidului, la 6 luni după ce a fost ales în fruntea PNL.

Congresul pentru alegerea unui nou președinte PNL va avea loc pe 10 aprilie. Ultimul congres PNL, desfășurat în plină pandemie, în septembrie 2021, a strâns la Romexpo peste 5.000 de delegați din toată țara. Atunci, beneficiind de sprijinul fățiș al președintelui Klaus Iohannis, Cîțu l-a învins Ludovic Orban, președintele de atunci al PNL.

ADVERTISEMENT