Fotbal international

De unde a pornit tot scandalul de rasism la PSG – Bașaksehir. I-au strigat „gypsy” pe arbitrii români! Exclusiv

09.12.2020 | 14:18
De unde a pornit tot scandalul de rasism la PSG  Basaksehir Iau strigat gypsy pe arbitrii romani Exclusiv
De unde a pornit tot scandalul de rasism la PSG - Bașaksehir. I-au strigat „gypsy” pe arbitrii români!
ADVERTISEMENT

Scandalul de rasism care a urmat meciului dintre PSG și Istanbul Bașaksehir, cu o brigadă românească la centru, scoate la iveală noi detalii incredibile. Înainte ca Șovre și Colțescu să-i spună lui Hațegan „ăla negru”, banca turcilor a avut reacții reprobabile la adresa românilor, cărora le-ar fi spus „gypsy”.

FANATIK a aflat din mărturisirile pe care arbitrii implicați le-au făcut apropiaților de unde a pornit totul. Este vorba despre primele momente ale partidei întrerupte în minutul 14, când turcii de pe bancă i-au strigat „țigani” pe Șovre și compania!

ADVERTISEMENT

De unde a pornit scandalul de rasism la PSG – Bașaksehir: „Ăla negru de acolo. Nu se poate așa ceva! Du-te și verifică!”

Toată lumea a sărit cu ghetele pe Sebastian Colțescu și pe Octavian Șovre, care i l-au indicat lui Ovidiu Hațegan pe „ăla negru de acolo”. A fost, spun toți, scânteia care a aprins scandalul de rasism de la PSG – Bașaksehir.

Din informațiile FANATIK, culese de la apropiații brigăzii de arbitri de pe „Parc des Princes”, tot filmul ar trebui dat puțin înapoi. Ceea ce auzim noi la un moment dat este doar urmarea a ceea ce s-a întâmplat în primele minute ale întâlnirii.

ADVERTISEMENT

Ăla de acolo, ăla negru de acolo. Nu se poate așa ceva! Du-te și verifică! Nu se poate așa ceva!”, se aude foarte clar ceea ce spune Șovre, ulterior vorbind și Colțescu. Este momentul în care centralul Hațegan întrerupe partida și se îndreaptă spre banca turcilor de la Istanbul Bașaksehir.

Cei de pe banca turcilor de la Bașaksehir către arbitrii români: „Gypsy, gypsy!” Pentru asta a fost chemat Ovidiu Hațegan de către asistenți!

Iar acel „nu se poate așa ceva!” este amănuntul care intrigă. La ce se refereau ajutoarele de la margine ale lui Hațegan? De ce erau așa indignați Șovre și Colțescu? Arbitrii le-au povestit celor cu care au discutat după partidă ce însemna acel „nu se poate așa ceva!

ADVERTISEMENT

Cei de pe banca lui Bașaksehir, în principal Pierre Webo, unul dintre secunzii lui Okan Buruk, i-ar fi jignit pe români încă din primele momente ale meciului. „Gypsy, gypsy”au auzit românii dinspre banca de rezerve a turcilor.

Aceste cuvinte au fost repetate în mai multe rânduri de oameni din acea zonă, Webo fiind cel văzut de către arbitrii români. A fost momentul în care Șovre și Colțescu nu au mai suportat să fie făcuți „țigani” și i-au transmis lui Ovidiu Hațegan să ia măsuri.

ADVERTISEMENT

„Ăla de acolo, ăla negru de acolo. Nu se poate așa ceva! Du-te și verifică! Nu se poate așa ceva!”, se aude pe înregistrare, apoi Hațegan vine la margine și începe toată nebunia!

  • 16 este minutul în care s-a întrerupt meciul PSG – Bașaksehir și nu s-a mai reluat marți seara. El se va disputa miercuri, 9 decembrie, ora 19:55 din momentul întreruperii cu o brigadă olandeză la centru
  • 8500 de euro a câștigat Sebastian Colțescu în ultimii 3 ani ca rezervă a lui Hațegan, arbitrul din Craiova fiind scos de pe lista FIFA înainte de scandalul de la Paris
ADVERTISEMENT