ADVERTISEMENT
Fotbal international

De unde au pornit temerile despre rasism ale nordicilor! Explicațiile jurnaliștilor suedezi: “Nu știam de ce era suspendat terenul cu Norvegia”. EXCLUSIV

Autori: Marian Popovici, Razvan Nicolae | 16.11.2019 | 22:40
De unde au pornit temerile despre rasism ale nordicilor! Explicațiile jurnaliștilor suedezi:
De unde au pornit temerile rasiste ale nordicilor! Explicațiile jurnaliștilor suedezi Nu știam de ce era suspendat terenul cu Norvegia. FOTO: Fumigene si steaguri tricolore in peluza la meciul de fotbal dintre Romania si Suedia, contand pentru Preliminariile Campionatului European 2020, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti

România a pierdut cu 0-2 cu Suedia și odată cu acest meci a fost spulberată orice șansă de calificare a “tricolorilor” din preliminariile clasice. Înaintea acestui meci, nordicii au venit cu temeri referitoare la eventuale scandări rasiste ale fanilor români la adresa suedezilor. Din păcate, a existat și un astfel de incident. Fotbalistul oaspeților, Alexander Isak susținând că a fost ținta scandărilor rasiste după ce a intrat pe teren. Însă, de ce au avut suedezii atât de mari temeri că vor fi victime ale scandărilor cu caracter rasial și xenofob înaintea meciului?

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,75 este cota pentru “1 solist” la meciul Țara Galilor – Ungaria. Vezi aici toate cotele!


De unde au pornit temerile rasiste ale nordicilor! Ce spun suedezii

Pe Arena Națională au fost aproximativ 20 de jurnaliști suedezi, foarte atenți mai ales la ceea ce se întâmpla în tribună. După primele bannere afișate de ultrașii din peluză, jurnaliștii suedezi se arătau foarte interesați de traducerea mesajelor și ne-au rugat pe noi, reporterii FANATIK, să le explicăm ce scandează și ce afișează suporterii.

ADVERTISEMENT

După ce le-am explicat că scandările ultrașilor nu au nicio legătură cu echipa Suediei, am profitat de moment pentru a-i întreba pe nordici de ce erau atât de mari temeri de scandări rasiste înaintea meciului: “Pentru că este un subiect foarte dezbătut în Europa în aceste zile. În plus, știm că au fost incidente la București, însă nu știam de ce ați avut terenul suspendat cu Norvegia.

Probabil s-a interpretat și în Suedia greșit, mai ales că am aflat că ultrașii galeriei au creat probleme la ultimele meciuri”, a explicat jurnalista Therese Stromberg de la publicația Expressen, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
De unde au pornit temerile rasiste ale nordicilor! Explicațiile jurnaliștilor suedezi:
De unde au pornit temerile rasiste ale nordicilor! Explicațiile jurnaliștilor suedezi: “Nu știam de ce era suspendat terenul cu Norvegia”. EXCLUSIV

Isak a acuzat scandări rasiste în finalul meciului: “Așa ceva nu ar trebui să se întâmple în fotbal”

Din păcate, în finalul meciului, Alexander Isak, abia intrat pe teren ar fi fost victima scandărilor rasiste. Suedezul a mers la arbitru și i-a spus ce se întâmplă și Daniele Orsatto a anunțat că meciul se poate întrerupe dacă astfel de scandări vor mai avea loc.

La final, fotbalistul suedez a venit în fața presei românești și a dezvăluit că a fost victima atacurilor rasiste: “Este un moment trist, dar eram pregătiți ca așa ceva să se întâmple. Am putut gestiona cu bine acest moment cu ajutorul colegilor. L-am întrebat pe arbitru dacă a auzit ce mi se striga și după câteva minute a oprit meciul.

ADVERTISEMENT

A zis că oprește de tot meciul dacă se mai întâmplă, iar eu i-am spus că nu e nevoie. Au fost scandări rasiste, iar așa ceva nu ar trebui să se întâmple în fotbal! Oricum, este placut ca intreaga echipa a fost alaturi de mine”, a spus Isak.

De unde au pornit temerile rasiste ale nordicilor! Explicațiile jurnaliștilor suedezi:
De unde au pornit temerile rasiste ale nordicilor! Explicațiile jurnaliștilor suedezi: “Nu știam de ce era suspendat terenul cu Norvegia”. FOTO: Fumigene si steaguri tricolore in meciul de fotbal dintre Romania si Suedia, contand pentru Preliminariile Campionatului European 2020, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti

Presa internațională a condamnat incidentul de pe Arena Națională, iar în urma acestor evenimente România ar putea să aibă din nou terenul suspendat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!