Fotbal international

De unde pot copia șefii din Liga 1? Cluburile din Italia nu mai vor să plătească salariile în luna martie: ”Să înțelegem gravitatea situației”

20.03.2020 | 19:00
De unde pot copia sefii din Liga 1 Cluburile din Italia nu mai vor sa plateasca salariile in luna martie Sa intelegem gravitatea situatiei
ADVERTISEMENT

Întreaga societate din Italia trece printr-o perioadă extrem de complicată în această perioadă. Criza cauzată de epidemia de coronavirus se intensifică de la o zi la alta, iar autoritățile par depășite. Și fotbalul din Serie A are un viitor sumbru din punct de vedere financiar, iar cluburile caută soluții pentru evitarea unui impas economic.

De unde pot copia șefii din Liga 1? Cluburile din Italia nu mai vor să plătească salariile în luna martie

În cursul zilei de vineri a avut loc o videoconferință între conducerea Serie A, Federație și cele 20 de cluburi din campionat. Nu s-a ajuns încă la un numitor comun în ceea ce privește reluarea antrenamentelor, însă echipele au pus la cale un plan prin care să reducă cheltuielile în această pauză.

ADVERTISEMENT

Cea mai arzătoare problemă la ordinea zilei în Serie A este posibila suspendare a salariilor jucătorilor. În acest moment se ia în considerare blocarea plăților din luna martie pentru jucători.

La întâlnirea de vineri, președintele Federației de Fotbal din Italia, Gabriele Gravina, a recunoscut că situația este una critică din punct de vedere financiar, iar reducerile financiare nu trebuie să fie un subiect evitat.

ADVERTISEMENT

”Reducerea salariilor nu poate fi un tabu. Trebuie să înțelegem gravitatea situației. Suntem cu toții interesați de păstrarea echilibrului economic și, prin urmare, trebuie să studiem toate elementele acestui moment.

Lipsa investițiilor, suspendarea competițiilor, anularea evenimentelor, lipsa de ajutor din partea guvernului și a federațiilor – toate aceste elemente ne vor afecta financiar”, a spus oficialul italian, conform AS.

ADVERTISEMENT

Ce spun fotbaliștii din Liga 1 de o astfel de idee: ”Nu e normal așa ceva”

Situația financiară este una critică și în Liga 1. Mai multe voci din rândul conducătorilor spun că, fără ajutor financiar, cluburile nu vor rezista și vor trebui să ia măsuri de criză, precum reducerile salariale.

Recent, fotbalistul celor de la Voluntari, Ionuț Balauru, spunea că o reducere a veniturilor nu ar fi una de bun augur.

ADVERTISEMENT

”Nu știm când începem pregătirile și asta ne doare. Conducătorii ne-au transmis că e dificil să ne plătească, mai ales că luni trebuia să ne intre niște bani din salariu. Avem două luni și jumătate de neplată.

Îi înțelegem și noi pe șefi, dar trebuie să ne înțelegă și ei că avem rate la bănci și cheltuieli. Nu cred că e normal să ne înjumătățim salariile, nu e vina noastră. Noi am putea intra mâine pe teren, dacă este nevoie”, a spus apărătorul ilfovenilor pentru Prosport în urmă cu două zile.

ADVERTISEMENT