News

De unde provin, de fapt, fructele și legumele pe care le mănânci de la Lidl. Anunț important pentru clienți

Clienții magazinelor Lidl din țară pot afla foarte ușor de unde provin fructele și legumele pe care le consumă de la acest hipermarket.
11.02.2023 | 16:02
De unde provin de fapt fructele si legumele pe care le mananci de la Lidl Anunt important pentru clienti
Cum poți afla de unde provin fructele și legumele pe care le mănânci de la Lidl. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Încă din anul 2019, Lidl a lansat o platformă de informare pentru clienții săi din România. Aici, cetățenii pot afla originea produselor care sunt comercializate în zona fructelor și a legumelor.

Cum poți afla de unde provin fructele și legumele pe care le mănânci de la Lidl

La secțiunea #TreciPeProaspăt de pe site-ul Lidl, românii pot afla informații amănunțite cu privire la originea fructelor și a legumelor proaspete din ”Piața Lidl”.  În plus, în orice magazin Lidl, clientul poate afla cine sunt furnizorii fructelor și legumelor pe care le cumpără printr-o simplă scanare a etichetei lădițelor de pe rafturi.

ADVERTISEMENT

După o scanare QR, pe telefonul mobil sunt prezentate informații despre fiecare produs în parte. Astfel, aflăm ce soiuri sunt disponibile la Lidl, ce specificații au legumele și fructele, cum se cultivă acestea și când este sezonul lor sau ce proprietăți speciale are fiecare aliment.

În plus, clienții din țară au posibilitate de a-i cunoaște direct pe furnizorii Lidl. Pe site este prezentat câte un scurt material informativ despre fiecare în parte. Aceștia prezintă produsele pe care le livrează în Piața Lidl și oferă și câteva detalii despre ceea ce înseamnă să fii furnizorul retailerului.

ADVERTISEMENT

”Știm cât de important este pentru români să vadă exact sursa fructelor și legumelor din magazinele noastre, așadar ne-am asumat acest demers de transparență față de clienții noștri, prin care ei pot verifica rapid și ușor de unde vin fructele ori cine livrează legumele autohtone din Piața Lidl.

Ne dorim ca prin această platformă să redescoperim adevărata prospețime – ce înseamnă că un produs este proaspăt cules, recoltat, livrat. Astfel, invităm toți românii care ne vizitează magazinele să intre pe surprize.lidl.ro/scan, unde pot scana codurile QR de pe lădițe, pentru a afla împreună ce înseamnă să treci pe proaspăt în Piața Lidl”, spune Daniel Ștefănescu, membru în Consiliul de Conducere Lidl România, pe site-ul companiei.

ADVERTISEMENT

Cantitatea totală de fructe și legume românești de pe piața Lidl a depășit 129.000 de tone în 2022

Conform datelor oficiale, Lidl România a crescut în 2022 cantitatea de produse românești la raft. Un comunicat al magazinului informează că volumul de fructe și legume românești achiziționate de retailer a crescut cu peste 8% față de anul financiar 2021. Cantitatea totală a depășit 129.098 de tone pe parcursul întregului an.

Revenind la proveniența produselor, în secțiunea ”Cultivat în România” putem afla cu exactitate proveniența legumelor și a fructelor. Vedem aici producătorii din România de roșii, cartofi, morcovi, castraveți, ceapă, ardei iute, ardei gras, usturoi, varză, dovlecei sau conopidă, căpșuni, mere, pere, nectarine și multe alte produse.

ADVERTISEMENT

Există și o serie de produse care, din motive care țin de climă, nu sunt cultivate în țara noastră. Prin urmare, ele sunt importate din alte zone ale globului. ”Produsele care nu pot fi cultivate în România, chiar dacă vin de departe, respectă aceleași standarde și norme de calitate ca produsele noastre locale, fiind cât se poate de proaspete și sănătoase”, ne asigură cei de la Lidl.

La secțiunea ”Prospețimea din afara țării” se poate verifica proveniența unor fructe exotice cum sunt banalele, clementinele, fructul de kaki, lămâile sau ananasul.

ADVERTISEMENT