Life

De unde provin, de fapt, legumele pe care le mănânci de la Kaufland. Anunț important pentru clienți

De unde provin, de fapt, legumele din Kaufland. Reprezentanții cunoscutului lanț de hipermarketuri au făcut un anunț important.
04.03.2023 | 12:13
De unde provin de fapt legumele pe care le mananci de la Kaufland Anunt important pentru clienti
De unde provin, de fapt, legumele din Kaufland. Sursa foto: Hepta, Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Legumele din Kaufland sunt la mare căutare, mai ales în sezonul rece, atunci când nu se găsesc în piețele de la noi din țară. Reprezentanții lanțului de hipermarketuri au anunțat de unde provin aceste produse.

De unde provin, de fapt, legumele din Kaufland. Anunțul companiei

Kaufland este unul dintre cele mai cunoscute lanțuri de hipermarketuri, iar pragurile magazinelor deschise la noi din țară sunt trecute zilnic de un număr mare de clienți, care găsesc tot felul de produse, de la articole pentru casă și curățenie până la fructe și legume.

ADVERTISEMENT

În prezent, în magazinele retailerului de origine germană există un număr de peste 70 de articole românești din categoria legume și fructe, în toată țara. Printre acestea se regăsesc mere, struguri, cartofi, dovleac plăcintar, hrean, păstârnac, sfeclă roșie, gulii, țelină, salată sau spanac.

Conopida comercializată în Kaufland este importată, în afară de perioada septembrie – noiembrie, atunci câne această legumă este specifică sezonului. Fiind un aliment perisabil, nu se poate depozita în timpul iernii sau în extrasezon.

ADVERTISEMENT

Și broccoli se importă din alte țări, întrucât în România nu există suficientă producție. Pentru ardei, sezonul de la noi din țară este iulie – octombrie, iar în extrasezon aceste legume se importă, deoarece nu există nici producție pe plan local.

Pentru castraveții cornichon, sezonul românesc este mai– octombrie, iar pentru cei Fabio mai – septembrie. În afară de aceste perioade, în România nu există producție din cauza climei. Sunt și cazuri în care se găsesc cantități care acoperă până la 20% din necesar, iar în rest produsul se importă.

ADVERTISEMENT

Dovlecelul provine din România în perioada mai – octombrie, atunci când este sezonul specific acestei legume, iar în rest se importă. Atunci când vine vorba de cartoful dulce, la noi în țară sunt culturi limitate, experimentale. Produsul este originar din Egipt, acolo unde clima este călduroasă și potrivită pentru acest produs.

Temperaturile scăzute afectează producția unor legume

Sezonul roșiilor la noi în țară este iunie – septembrie, iar în extrasezon, serele încălzite produc 10% din cantitatea necesară. Pentru salata verde, 70% din necesar este acoperit de producție românească, iar 30% din import. Atunci când se înregistrează temperaturi foarte scăzute la noi în țară, salata se importă.

ADVERTISEMENT

Pentru țelină, sezonul din România este octombrie – februarie, iar în magazinele Kaufland se comercializează 60% din necesar de la producători locali, iar 40% din import, notează Ziarul Financiar. Temperaturile scăzute din România afectează producția acestei legume, caz în care importul este soluția.

Pentru ridichi, necesarul este acoperit în proporții egale de producție locală și de import. La noi în țară, producția este afectată de temperaturile scăzute, astfel că această legumă se importă.

ADVERTISEMENT