Life

De unde provin, de fapt, mezelurile “Cămara noastră” de la Lidl. Sute de mii de români le consumă. Surpriza e mare

Te-ai întrebat vreodată de unde provin, de fapt, mezelurile "Cămara noastră" de la Lidl? Vei avea o surpriză plăcută când vei afla.
28.05.2023 | 11:30
De unde provin de fapt mezelurile Camara noastra de la Lidl Sute de mii de romani le consuma Surpriza e mare
De unde provin, de fapt, mezelurile "Cămara noastră" de la Lidl. Sursă foto: Lidl.ro, Hepta / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Mezelurile ”Cămara noastră” se găsesc în magazinele Lidl din întreaga țară. Sunt accesibile la preț, iar deseori fac parte și din ofertele retailerului. De unde provin însă acestea? Sunt făcute sau nu în România?

De unde provin, de fapt, mezelurile “Cămara noastră” de la Lidl

Lidl este unul dintre cei mai mari retaileri prezenți în România. Magazinele sale sunt răspândite în întreaga Europă, iar cei care ajung aici se bucură de o gamă largă de produse. De la îmbrăcăminte, accesorii de animale, până la unelte pentru curte și grădină, ori alimente de bază.

ADVERTISEMENT

De asemenea, constant, Lidl vine și cu numeroase oferte. Retailerul publică săptămânal un catalog, unde clienții pot vedea ce produse sunt la reducere, dar și ce noutăți se găsesc în rafturile magazinelor.

Spre deosebire de alți retaileri, la Lidl, prețul mezelurilor este unul cu mult mai redus. Iar un brand interesant găsit în vitrinele frigorifice este ”Cămara noastră”. Aceștia oferă de la salam de Sibiu până la dulceața, mușchi file, ori cornulețe umplute.

ADVERTISEMENT

De unde provin însă aceste produse? Dacă aruncăm o mică privire pe site-ul Lidl România aflăm imediat. Salamul de Sibiu ”Cămara noastră” spre exemplu este produs în județul Sibiu, la Feldioara. Și tot aici este produs și salamul ardelenesc.

Pe de altă parte, mușchiul file de la ”Cămara noastră” se produce în Ceptura, județul Prahova. Un alt produs îndrăgit de clienții Lidl este brânza de oaie de la același brand. Aceasta se produce la Horezu, în județul Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Unde se face cașcavalul afumat

Cașcavalul împletit și afumat de la ”Cămara noastră” în schimb se face în Harghita, în timp ce dulceața de vișinie în Râmnicu Vâlcea. Iar celebrele cornulețele cu magiun de prune sunt produse la Galați, deci tot în România.

Practic, fiecare produs în parte vine din diferite colțuri ale țării și poate fi găsit în orice magazin Lidl din România. Producătorul spune că își dorește să promoveze furnizorii locali, iar acest brand oferă această posibilitate.

ADVERTISEMENT

De asemenea, gustul autentic se datorează celor mai înalte standarde de calitate, după cum arată sursa citată. ”Cămara Noastră a prins viață din dorința de a sărbători și perpetua gustul autentic românesc.

Și pentru că dragostea și respectul pentru gustul autentic românesc nu puteau fi aduse la viață decât folosind cele mai înalte standarde de calitate, am creat parteneriate cu cei mai buni furnizori autohtoni.

Doar așa am reușit să umplem rafturile Cămara Noastră cu o mulțime de produse tradiționale, create după rețete din toate zonele țării, prin tehnologii moderne ce îmbină perfect meșteșugul cu inovația. Produsele românești din gama Cămara noastră reprezintă tot atâtea ocazii de a promova furnizori locali, așa cum procedăm și în cadrul săptămânii tematice Săptămâna românească”, se arată pe site-ul Lidl România.

ADVERTISEMENT