Micii au un loc special în preferințele românilor când vine vorba de mâncare. Însă atunci când mergem la cumpărături, graba și obișnuința ne fac să punem produsele în coș fără să citim ce scrie pe etichetă. Din ce țară provine de fapt carnea de mici de la Lidl?
Deși Lidl România susține că majoritatea cărnii din magazinele sale provine de la producători locali, situația este diferită în cazul cunoscuților mici marca Pikok. Conform etichetei, aceștia sunt produși în Polonia, nu în România așa cum poate mulți s-ar fi așteptat.
În comunicatele oficiale, retailerul menționează că are peste 100 de parteneri în lanțul de furnizare de carne, de la cea de pui, la cea de vacă sau de porc, scrie playtech.ro.
După aceste informații, ne-am fi gândit că 70-80% din produsele de acest tip provin de la producătorii locali și fermele din țară.
Deși Lidl are și produse de mezelărie fabricate în România, într-o fabrică din județul Cluj, marca Pikok rămâne predominant de origine poloneză, acest lucru fiind valabil nu doar pentru mici, ci și pentru alte produse, cum ar fi laptele.
Marca Pikok, cea mai cunoscută pentru micii din Lidl, folosește carne care nu e românească, așa cum poate mulți și-au imaginat. Fie că vorbim de mici cu carne de vită sau porc, aceaștia vin din două țări, Polonia și Cehia.
Prețul pentru o caserolă de 500 de grame costa anul trecut în jur de 18,99 lei. Dacă citim eticheta, vedem ce conține de fapt această caserolă.
Mititeii au în compoziția lor: 42% carne de vită, 23% carne de porc, apă, slănină, amestec de condimente, stabilizator (carbonat de sodiu), dextroză, zahăr, sare afumată (sare și aromă de fum) și extracte de condimente, potrivit playtech.ro.
De asemenea, aceștia trebuie ținuți la rece, între 0 și 4 grade Celsius. Dacă îi lăsăm la temperatura camerei mai mult timp, riscăm să se strice.