Life

De unde provine, de fapt, carnea de porc de la Lidl. Românii cumpără mereu promoțiile retailerului, dar nu se uită deloc pe etichetă

De unde provine, de fapt, carnea de porc de la Lidl? Românii o cumpără mai mereu pentru că e la ofertă, dar nu citesc deloc eticheta.
18.05.2024 | 17:30
De unde provine de fapt carnea de porc de la Lidl Romanii cumpara mereu promotiile retailerului dar nu se uita deloc pe eticheta
De unde provine, de fapt, carnea de porc de la Lidl. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De unde provine, de fapt, carnea de porc de la Lidl? Este important să citim eticheta unui produs înainte de a-l achiziționa. În acest mod știm dacă ceea ce cumpărăm este sau nu proaspăt ori natural.

De unde provine, de fapt, carnea de porc de la Lidl

În magazinele Lidl din România găsim o mulțime de produse. Mai mult de atât, constant, retailerul aduce oferte bune la raft. Iar carnea de porc și cea de pui au în mare parte un preț excepțional.

ADVERTISEMENT

Având în vedere ofertele, nimeni nu mai stă să citească etichetele. Și totuși de unde provine, de fapt, carnea de porc de la Lidl? Poate nu te așteptai la asta, având în vedere că e mai mereu proaspătă.

Adevărul este că Lidl colaborează cu crescători din România. Astfel, o mare parte din carnea de la raft vine din țara noastră. Există peste 100 de colaboratori, astfel încât produsele vândute la raft să fie proaspete.

ADVERTISEMENT

Iar acest lucru este valabil fie că vorbim de carne, fie că vorbim de legume sau de fructe. Cei de la Lidl spun că în jur de 90% din cantitatea totală de carne proaspătă vine din România.

„În acest moment, la împlinirea a cinci ani de prezenţă pe piaţa de retail din România, avem peste 100 de colaboratori din România, pentru diverse categorii de produse pe care să le oferim clienţilor noştri.

ADVERTISEMENT

Legumele şi fructele nu sunt însă singurele produse proaspete care provin din România. Carnea proaspătă din magazinele Lidl provine aproape în totalitate (aproximativ 90%) de la furnizori din ţara noastră“, a dezvăluit retailerul german.

Ce au aflat cercetătorii

Am aflat de unde provine carnea de porc de la Lidl, însă sunt și câteva semne de întrebare. Se pare că deși se produce o cantitate mare de carne de porc la noi în țară, mulți crescători preferă să importe.

ADVERTISEMENT

Un studiu realizat de cercetătorii de la ASE evidențiază faptul că România alege să importe produse în cantități mari, în ciuda producției sale destul de generoase. Același studiu a mai evidențial un detaliu interesant.

Deși românii sunt mari consumatori de carne de porc, cea vândută la Lidl, Kaufland ori Mega Image nu ar fi chiar din România. Conform studiului, doar 10% din aceasta ar fi de proveniență locală, arată Hot News.

„Deşi are un potenţial natural semnificativ, România, în contrast cu Bulgaria, Ungaria și Polonia, şi-a permis luxul să importe produse agroalimentare în cantităţi semnificative, în detrimentul producţiei interne”, a explicat șeful INS Tudorel Andrei.

ADVERTISEMENT