News

De ziua lor, romii cer demisia premierului Viorica Dăncilă! Mesajul inedit transmis

08.04.2019 | 15:49
De ziua lor romii cer demisia premierului Viorica Dancila Mesajul inedit transmis

Ediția de anul acesta a Zilei Naționale a Românilor, celebrată pe 8 aprilie, a fost marcată nu numai printr-un târg meșteșugăresc la Muzeul Țăranului Român, ci și cu o doleanță care a răsunat în întreaga țară.

De ziua lor, romii cer demisia premierului Viorica Dăncilă: ”Ja chere, doamnă premier”

Mai multe organizații ale romilor din Transilvania s-au unit de ziua lor și au cerut demisia Guvernului Dăncilă, pentru faptul că nu ar fi făcut nimic pentru etnia lor. Mai mult, pentru a fi foarte clari, au respectat protocolul și au transmis un comunicat comun în care îi transmiteau premierului României, pe limba romilor: „Ja chere, doamnă premier”, adică ”Du-te acasă”.

În comunicat se arată: „Cu ocazia Zilei Internaţionale a Romilor, 8 aprilie, mai multe organizaţii de romi din Transilvania – Fundaţia Roma, Gypsy Media, Centrul creştin al romilor din Transilvania, Organizaţia etnică a romilor din România, Asociaţia romilor din Transilvania, Partidul Creştin al Romilor din Transilvania, transmit un mesaj Guvernului şi premierului să demisioneze pe limba romani: ‘JA CHERE doamnă premier Dăncilă’, adică ‘Du-te acasă’. Reprezentanţii romilor sunt nemulţumiţi de faptul că Guvernul României nu a făcut nimic pentru romi şi, mai mult decât atât, nu s-a elaborat o strategie pentru îmbunătăţirea situaţiei romilor”.

De ziua lor, romii cer demisia premierului Viorica Dăncilă! Mesajul inedit transmis
Romii i-au transmis: „Ja chere, doamnă premier”

Comunitatea a transmis că s-a săturat de promisiunile Guvernului PSD-ALDE

Reprezentantul romilor din Transilvania, Aurel Pascu, a precizat că grupul etnic s-a săturat de promisiuni și rapoarte și a acuzat că Guvernul PSD-ALDE s-a folosit de ei pentru a obține voturi. „Este normal şi firesc să se ceară demisia premierului, deoarece situaţia în care trăiesc romii din România e neschimbată, vedem că se poate şi mai rău. Ne-am săturat de promisiuni şi de rapoarte trimise instituţiilor europene potrivit cărora romii sunt integraţi şi ajutaţi, în condiţiile în care realitatea este cu totul alta.

Guvernul PSD-ALDE s-a folosit de romi pentru a fi votat cu implicarea unor aşa zişi lideri romi, care nu şi-au adus nici un aport bun asupra etniei ţigăneşti. Vedem acum că se apropie alegerile europarlamentare şi, din nou, romii vor fi o masă de manevră pentru a li se lua votul. Am ales această zi pentru a cere demisia Guvernului şi a premierului Dăncilă deoarece este o zi de sărbătoare pentru romi şi suntem mai bine auziţi”, a explicat Aurel Pascu.