De ziua lui Michael Schumacher, Ferrari i-a dedicat o expozițe fostului campion de Formula 1. Foto

Claudiu Surmei   
în Formula 1
03/01/2019, 16:31
De ziua lui Michael Schumacher, Ferrari i-a dedicat o expozițe fostului campion de Formula 1. Foto GALERIE FOTO
Ferrari a deschis o expoziție de ziua lui Michael Schumacher

Ferrari l-a felicitat pe Michael Schumacher cu ocaza împlinirii vârstei de 50 de ani și i-a dedicat fostului campion mondial de Formula 1 o expoziție în muzeul pe care constructorul auto îl deține în Maranello, în Nordul Italiei. Vizitatorii au putut admira unele dintre cele mai importante monoposturi pe care Schumacher le-a pilotat de-a lungul carierei.

“Campionul nostru împlinește astăzi 50 de ani. Suntem toți alături de tine”, este mesajul pe care Scuderia Ferrari l-a postat pe Twitter cu ocazia zilei de naștere a lui Michael Schumacher, care are în palmares 7 titluri mondiale de Formula 1 (5 cu Ferrari și 2 cu Benetton). Fanii și reprezentanții clubului s-au strâns joi la expoziția de la Maranello, unde a fost deschisă expoziția “Michael 50”, un fel de tur prin strălucita carieră a campionului german. În Sala Victoriilor au fost expuși bolizii cei mai importanți care l-au dus pe Schumacher pe culmile gloriei de-a lungul timpului. Printre aceștia s-au numărat modelele F310 din 1996 (3 curse câștigate), F399 (care a câștigat titlul constructorilor în 1999), F1-2000, F2002 și F2004.

Expoziția dedicată lui Schumacher a fost deschisă la Maranello
Expoziția dedicată lui Schumacher a fost deschisă la Maranello

Ferrari a deschis o expoziție de ziua lui Michael Schumacher

Expoziția a scos la iveală și fața mai puțin cunoscută a lui Schumacher, aceea de dezvoltator – colaborator cu Ferrari după retragerea de pe circuit. Evenimentul a fost organizat în colaborare cu fundația Keep Fighting. Schumacher s-a născut în micuțul orășel german Hurth și a devenit cel mai de succes pilot din Formula 1 din toate timpurile după ce a reușit să câștige 7 titluri mondiale și a adunat în palmares 91 de victorii.

Michael 50
Michael 50

Schumacher a câștigat alături de Benetton 2 titluri mondiale, în 1994 și 1995. Anul următor a plecat la Ferrari și a devenit omul cheie al celei mai bune perioade din istoria Scuderiei. Germanul a devenit campion mondial de încă 5 ori, între 2000 și 2004, iar Ferrari a câștigat de 6 ori titlul la constructori între 1999 și 2004.

Închide ×