ADVERTISEMENT
News

„Deadman Island”, locul în care filmele de groază devin realitate. Aici zac rămășițe umane vechi de sute de ani

Autor: Bogdan Solomon | 11.01.2021 | 15:41
„Deadman Island”, locul în care filmele de groază devin realitate. Aici zac rămășițe umane vechi de sute de ani
Pe această insulă au fost îngropați condamnații care s-au stins la bordul navelor închisori. Sursa foto: Colaj Fanatik

Credeai că filmele de groază nu sunt altceva decât pură ficțiune? Ei bine, locul despre care îți vom povesti în rândurile următoare te va face cu siguranță să îți pui o groază de întrebări cu privire la adevărul din spatele acestei teorii.

ADVERTISEMENT

Pe o insulă micuță, situată în largul coastei engleze, chiar în dreptul râului Medway, „își fac veacul” rămășițele umane ale condamnaților care au pierit la bordul navelor închisori, în urmă cu mai bine de 200 de ani.

Oameni săraci și bolnavi din toate colțurile lumii erau înghesuiți în bărci care se transformau rapid în adevărate focare de infecție și „livrați” de Guvernul britanic al acelor vremuri coloniilor din Australia. Dacă mureau, autoritățile aveau grijă să-i îngroape rapid în morminte nemarcate, astfel încât holera și toate celelalte afecțiuni de care sufereau să nu se răspândească.

Cel mai înfiorător loc de pe pământ. Pe această insulă zac rămășițe umane vechi de sute de ani și sicrie deschise

Insula deținută de Natural England a fost prezentată într-o ediție recentă a emisiunii „Inside Out South East” , difuzată de BBC. Dat fiind faptul că vizitele sunt strict interzise, membrii echipei de filmare se numără printre puținele persoane care au reușit să ajungă în acest loc.

ADVERTISEMENT

Odată cu schimbarea mareelor și eroziunea de coastă, au fost aduse la suprafață o mulțime de fragmente osoase, cranii și sicrie din lemn care împânzeau întreaga zonă de mai bine de 200 de ani. Și asta nu e tot.

Tot aici se află „Golful sicriului”, care, după cum sugerează și numele, este plin ochi cu sicrie vechi. În plus, localnicii vorbesc despre creaturi demne de filmele horror, asemănătoare unor câini uriași, cu ochi roșii, care rătăcesc pe insulă și îi bagă în sperieți.

Este ca și cum ai fi pe platoul unui film de groază. Arată suprarealist… sicrie deschise și oase peste tot”, a descris regizorul Sam Supple experiența trăită alături de întreaga echipă de filmare pe „Deadman Island”.

ADVERTISEMENT

În acest loc erau îngropați deținuții de la bordul închisorilor plutitoare

În zona Chatham din Medway au funcționat, potrivit documentelor istorice,  zece astfel de închisori plutitoare la sfârșitul secolului al XVIII-lea și începutul secolului al XIX-lea, printre care HMS Canada, HMS Cumberland (redenumită Fortitude), HMS Dolphin (redenumită Dolphin), HMS Euryalus, HMS Ganymede, HMS Leven, HMS Leviathan și HMS Edgar (redenumită Retribution).

Galerele aveau condiții mizere și erau medii propice pentru holeră sau alte boli infecțioase care adesea duceau la deces. Pentru că autoritățile erau obligate să scape de cadavre astfel încât să prevină alte focare, deținuții nu aveau parte de înmormântări corespunzătoare.

ADVERTISEMENT

Îi îngropau, în schimb, în morminte nemarcate din zone izolate precum „Insula Mortului”, deținută astăzi de organizația non-guvernamentală Natural England. Aceasta poate fi vizitată doar cu permisiune, astfel încât coloniile de specii de păsări aflate în zonă să fie protejate.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!