Life

Dealul care contrazice teoria gravitației. Localnicii spun că trage mașinile în sus

Dealul magnetic care contrazic teoria gravitației a lui Isaac Newton. Toți cei care ajung sunt fascinați de ceea ce se întâmplă.
27.06.2024 | 09:53
Dealul care contrazice teoria gravitatiei Localnicii spun ca trage masinile in sus
Dealul care sfidează legea gravitației. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dealul care contrazice legea gravitației. Cei care ajung sunt uimiți, iar localnicii povestesc cum mașinile sunt atrase în sus. Fenomenul este întâlnit și la noi în țară, în zona Maramureșului.

Dealul care sfidează legea gravitației

În lume există tot felul de locuri cu secrete nebănuite, minuni naturale ce uimesc orice acum care aude despre ele. Însă, unele zone cu adevărat ciudate, chiar înfricoșătoare, ori a căror existență este greu de explicat.

ADVERTISEMENT

Dealul magnetic Leh Ledakh se numără printre aceste locuri speciale. Localnicii spun că are proprietăți care atrag mașinile în sus. Fenomenul este, de altfel, întâlnit și în România, în Maramureș, între localitățile Budești și Cavnic.

Dealul din India mai este cunoscut și sub numele de Cyclopis. Totuși, originea termenului este necunoscută, cu toate că sunt teorii care spun că provine de la ciclopi, ființe din mitologia greacă, reprezentate de uriași cu un singur ochi.

ADVERTISEMENT

Leh Ladakh atrage oameni din toată lumea, care vor să vadă ce se petrece. Forța gravitațională a Pământului funcționează diferit pe dealul situat pe autostrada națională Leh-Kargil-Srinagar, la aproximativ 30 km de Leh.

Locul este poziționat la aproximativ 11.000 de metri deasupra nivelului mării și trece prin regiunea Trans-Himalaya. Oamenii din zonă, au dezvoltat mai multe teorii despre existența dealului.

ADVERTISEMENT

Legendele din jurul locului care contrazice teoria lui Isaac Newton

Unii cred că acesta este singura scară spre cer și că cei care merită să ajungă în paradis sunt ridicați atunci când urcă dealul. Totodată, există și povești despre activitățile paranormale care s-ar fi petrecut în zonă.

Multe dintre ele, sunt doar fabulații, născocite pentru a atrage cât mai mulți turiști. Oamenii de știință au cu totul alte explicații. Astfel, conform acestora, aici există un câmp magnetic care atrage vehiculele spre el.

ADVERTISEMENT

Aceeași energie dereglează echipamentul aeronavelor care zboară deasupra dealului Leh Ladakh. De aceea, conform unei reglementări, avioanele trebuie să zboare la o altitudine mai mare. În același timp, unele persoane că totul este numai o iluzie optică, notează omofon.com.

ADVERTISEMENT