Fotbal international

Portarul care a îngropat Anglia la Euro U21 cere mărire de salariu la club!

24.06.2019 | 10:54
Portarul care a ingropat Anglia la Euro U21 cere marire de salariu la club
ADVERTISEMENT

Portarul care a îngropat Anglia la Euro U21, în meciul cu România, cere mărire de salariu la club, pentru a rămâne! Dean Henderson şi-a pus în cap toţi suporterii naţionalei Albionului după imensa gafă comisă la golul trei al României, la şutul lui Florinel Coman, fază la care portarul a scăpat balonul în poartă, însă şi-a anunţat şefii de la Manchester United că nu este dispus să rămână pe Old Trafford decât în anumite condiţii.

Dean Henderson, portarul Angliei la tineret, a cerut salariu triplu la Manchester United

Dean Henderson a fost împrumutat sezonul recent încheiat la Sheffield United, echipă cu care a câştigat campionatul ligii secunde şi a reuşit promovarea în Premier League. Henderson este jucătorul lui Manchester United de la vârsta de 14 ani, acum are 22, când a fost adus de la Carlisle. Salariul său în momentul de faţă, plătit de United, este de 30.000 euro pe săptămână, adică 120.000 de euro pe lună şi respectiv 1,44 milioane euro pe an.

ADVERTISEMENT

După ce a văzut că Manchester United l-a adus pe Dan James de la Swansea şi i-a oferit 72.000 de euro salariu pe săptămână, Henderson, care mai are un an de contract cu Old Trafford, a anunţat că nu va semna prelungirea decât dacă va avea un salariu mărit. Şi nu mărit oricum, ci triplat. Adică 90.000 de euro săptămânal, 360.000 pe lună şi aproape 4 milioane pe an!

Dean Henderson a scăpat printre mâini mingea şutată de Florinel Coman

Nu a jucat nici un minut pe Old Trafford

Numai că, toate aceste pretenţii ale portarului Angliei U21 vin în condiţiile în care el nu a apărat nici măcar un minut vreodată poarta lui Manchester United! A fost împrumutat din 2015 încoace la Stockport, Grimsby, Shrewsbury şi sezonul trecut la Sheffield United, unde a fost numărul 1, 46 de prezenţe şi unde este dorit în continuare, cu insistenţă.

ADVERTISEMENT

Henderson s-a aflat şi în vizorul selecţionerului Gareth Southgate pentru naţionala mare a Albionului, dar după uriaşa greşeală din meciul cu România Southgate a declarat că portarul trebuie să mai joace mult şi constant la nivel de Premier League, pentru a putea ajunge o opţiune viabilă la naţionala mare. Deocamdată, Henderson aşteaptă să vadă şi ce va face titularul la United, David De Gea, care a primit o ofertă de prelungire a contractului de 20 milioane euro salariu anual.

1.67 este cota Angliei la Betano pentru o victorie în ultimul meci din grupa C, cu Croaţia