ADVERTISEMENT
News

Debarcați din avion după ce un pasager a aflat prin SMS că are COVID-19! Ce măsuri urgente au luat piloții

Autor: Alexandru Năstase | 28.08.2020 | 16:59
Debarcați din avion după ce un pasager a aflat prin SMS că are COVID-19! Ce măsuri urgente au luat piloții
Incidentul s-a petrecut într-o aeronavă Ryanair. Sursa foto - hepta.ro

Debarcați din avion după ce un pasager a aflat prin SMS că are COVID-19! Este poveste reală pentru doi oameni care urmau să călătorească din Londra în Pisa.

ADVERTISEMENT

Aceștia se aflau la bordul unei aeronave Ryanair când unul dintre ei a fost informat printr-un mesaj că este infectat cu coronavirus.

Aproape imediat, bărbatul a luat decizia de a comunica personalului acest fapt. Membrii echipajului au alertat imediat aeroportul.

ADVERTISEMENT

Dați jos din avion după ce un bărbat a anunțat că are COVID-19

Îmbrăcați în echipament de protecţie, aceștia i-au preluat pe cei doi pasageri, debarcându-i din avion. Bărbatul implicat spune că a primit un SMS în care a fost anunțat că este pozitiv pentru noul coronavirus.

”Întrucât acest pasager şi însoţitorul său au respectat regulile Ryanair, purtau amândoi măşti […], există un risc redus de transmitere a COVID-19 către alţi pasageri şi membri ai echipajului pentru că toţi purtau mască”, a declarat Ryanair într-un comunicat.

ADVERTISEMENT

În cele din urmă, avionul a decolat spre Pisa cu o întârziere de o oră după ce locurile din avion pe care au stat cei doi pasageri au fost dezinfectate.

Vă readucem aminte că directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, a declarat publicaţiei Financial Times că avioanele companiei nu vor zbura dacă va fi obligată să lase libere locurile din mijloc pentru a respecta regulile ”idioate” privind distanţarea socială din cauza zoronavirusului.

ADVERTISEMENT

Michael O’Leary a spus că propunerea ar fi total ”ineficientă”, chiar dacă experţii au propus-o, iar unele companii au acceptat-o ca modalitate de menţinere a distanţării sociale, în timp ce ţările încep să se redeschidă, iar zborurile încep să fie reluate.

O’Leary a arătat că planurile companiei de reluare a zborurilor ar fi ruinate ”de unele măsuri de distanţare socială total ineficiente, cum ar fi lăsarea liberă a locurilor din mijloc, pentru că dacă locurile din mijloc vor fi goale, nu vom relua deloc zborurile”

ADVERTISEMENT

Acesta a spus că operatorul aerian a informat guvernul irlandez că dacă va încerca să impună o astfel de regulă ”fie guvernul va plăti pentru lcurile din mijloc, fie nu vom zbura”.

O’Leary a mai afirmat că operatorul aerian nu poate face profit cu doar câţiva oameni în avioane şi că doar prin lăsarea liberă a locurilor din mijloc nu va crea un spaţiu suficient între oameni pentru a crea o distanţare socială eficientă.

ADVERTISEMENT

”Nu putem câştiga bani cu factori de încărcare de 66%. Chiar dacă am face acest lucru, locul din mijloc nu oferă vreo distanţare socială, aşa că este o idee idioată care nu dă oricum niciun rezultat”, a spus el.

Compania aeriană low-cost, care efectuează majoritatea curselor în Europa, este cea mai mare companie din lume în funcţie de numărul rutelor, iar în 2019 s-a plasat pe locul al cincilea la nivel global în funcţie de numărul de locuri disponibile pentru pasageri.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!