Sport

Debut cu gol la Bayern Munchen pentru jucătorul dat afară în vară de Dinamo. A marcat după doar 36 de secunde! Video

Desire Segbe Azankpo, fostul fotbalist al lui Dinamo București în perioada februarie-iulie 2022, a înscris la numai 36 de secunde pentru Bayern Munchen.
13.09.2022 | 15:10
Debut cu gol la Bayern Munchen pentru jucatorul dat afara in vara de Dinamo A marcat dupa doar 36 de secunde Video
Debut cu gol la Bayern Munchen pentru jucătorul dat afară în vară de Dinamo. A marcat după doar 36 de secunde! FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Desire Segbe Azankpo, în vârstă de 29 de ani, a fost jucătorul lui Dinamo între februarie și iulie 2022. Fotbalistul din Benin a fost împrumutat de echipa „roș-albă”, de la formația franceză USL Dunkerque.

Debut cu gol în tricoul lui Bayern pentru Desire Azankpo

Desire Segbe Azankpo a debutat sâmbătă în tricoul echipei secunde a lui Bayern Munchen. Fotbalistul african a avut nevoie de doar 36 de secunde pentru a înscrie, în meciul din campionat, cu Heimstetten din Regionalliga Bayern, una dintre diviziile eșalonoului patru din Germania. Partida s-a termina 6-0 pentru echipa bavareză.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant din Liga 1 a marcat un gol norocos, după ce mingea respinsă de un adversar a sărit norocos la el și a avut de fructificat o simplă formalitate. La București, Azankpo a jucat doar două meciuri pentru Dinamo București, deoarece s-a confruntat cu mai multe probleme medicale.

Fotbalistul din Benin a reușit chiar să marcheze în disputa din aprilie, contra Academicii Clinceni, câștigate de Dinamo cu 5-1. În celălalt meci, Azankpo a evoluat o repriză cu FC Botoșani.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant al lui Dinamo, prieten cu Sadio Mane

Desire Segbe Azankpo este de mult timp prieten cu Sadio Mane, proaspăt transferat la echipa mare a lui Bayern Munchen, de la Liverpool. Cei doi s-au format împreună la academia de fotbal Generation Foot, în Dakar (Senegal), apoi s-au transferat la Metz, actuala echipă a lui Ladislau Boloni.

„A avut mereu ambiții mari, voia să ajungă cât mai sus posibil. Vine dintr-un mediu sărac, precum noi toți. Sadio a avut întodeauna visuri mărețe. Îmi amintesc când mi-a vorbit despre naționala Senegalului, își dorea atât de mult să ajungă acolo”, a declarat Azankpo, despre Mane, potrivit SportBible.

ADVERTISEMENT

Cotat la 200.000 de euro de Transfermarkt, Desire Segbe Azankpo a evoluat pentru mai multe echipe din ligile inferioare franceze. FC Villefranche, SAS Espinal, AS Pagny, Le Puy Foot sunt echipele franceze pentru care a evoluat. De asemenea, atacantul din Benin a evoluat pentru două echipe din afara Franței, Senica (Slovacia) și Oldham Athletic (Anglia).

Sadio Mane, fotbalistul mult mai valoros

De cealaltă parte, Sadio Mane este un fotbalist mult mai bine cotat decât fostul atacant al lui Dinamo. Bayern Munchen a plătit 32 de milioane de euro pentru Mane, însă senegalezul impresionează pe terenul nemților.

ADVERTISEMENT

Fostul fotbalist al lui Liverpool a marcat 5 goluri în 9 apariții pentru bavarezi. Odată plecat de la Metz, Mane a descoperit fotbalul mare. Mai întâi, în 2012, Salzburg îi plătea 4 milioane de euro lui Metz, ca doi ani mai târziu, Southampton să ofere 23 de milioane de euro pentru serviciile atacantului.

În 2016, „cormoranii” plăteau 41,2 milioane de euro pentru Sadio Mane. În vara acestui an, senegalezul a părăsit Anfield și s-a alăturat lui Bayern Munchen.

ADVERTISEMENT