News

Debut de an 2023 tragic în lumea clericilor. Un preot de 36 de ani a murit. Doi copii rămân în urma sa

Este doliu în sânul Bisericii Ortodoxe Române. Un preot de 36 de ani din Sibiu a murit în acest debut de an 2023. Tânărul părinte lasă în urmă o soție și doi copii îndurerați.
03.01.2023 | 14:41
Debut de an 2023 tragic in lumea clericilor Un preot de 36 de ani a murit Doi copii raman in urma sa
Biserica Ortodoxă este în doliu. Emanuel Benchea, un preot de numai 36 de ani, a murit. Sursa foto: Facebook / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Emanuel Benchea a decedat în prima zi a acestui an. Tânărul preot, în vârstă de doar 36 de ani, a fost răpus de o boală nemiloasă.

Biserica Ortodoxă este în doliu. Emanuel Benchea, un preot de numai 36 de ani, a murit

Preotul era originar din județul Alba. În ultimii ani, acesta slujea la Biserica ”Sf. Antonie cel Mare” din Sibiu. Ioan Emanuel Benchea și-a făcut studiile teologice în municipiul Alba Iulia. Tatăl său e tot preot în același oraș.

ADVERTISEMENT

Anunțul dispariției fulgerătoare a părintelui a fost făcut de Mitropolia Ardealului, pe site-ul oficial.

Din comunicatul bisericii aflăm că Emanuel Benchea lasă în urmă o soție îndurerată și doi copii.

ADVERTISEMENT

”Biserica Sf. Antonie cel Mare din Sibiu rămâne locul unde Pr. Ioan Emanuel Benchea, de numai 36 de ani, a slujit cu dragoste și dăruire. Plecarea dintre noi a tânărului preot a lăsat în urmă nu doar o comunitate ci și doi copii mici.

Tânărul părinte a fost hirotonit și instalat ca preot paroh al Parohiei Hipodrom I de către Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, pe 18 ianuarie 2016, în Duminica a 29-a după Rusalii.

ADVERTISEMENT

Provenind dintr-o familie de preoți de vocație, Părintele Emanuel și-a încheiat studiile teologice în Alba Iulia, tatăl său fiind la rândul său preot la biserica Sfânta Cuvioasa Paraschiva din cartierul Ampoi II.

Bunul Dumnezeu, Păstorul și Arhiereul Cel veșnic să-i facă odihnă! Dumnezeu să-l ierte!”, anunță instituția clericală.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai informează că sicriul cu trupul părintelui Emanuel va fi dus miercuri, 4 ianuarie 2023, la Alba Iulia, ”locul de odihnă pământească și orașul din care familia sa este originară”.

Cei care l-au cunoscut pe Emanuel Benchea, îngenuncheați de durere

În mediul online curg mesaje de condoleanțe și de regrete după anunțul decesului preotului din Sibiu.

”În prima zi din an, Părintele Benchea Emanuel, coleg și prieten drag, a plecat la ceruri prea devreme, lăsând în urma sa o soție și doi copii în grija lui Dumnezeu și a Maicii Sale.

Dumnezeu să îl odihnească și să îi facă parte de comuniunea sfinților Săi, în împărăția Sa! Vocea lui inegalabilă rămâne veșnic în inima noastră”, spune preotul Ioan Filimon.

”La început de an, o tristețe profundă ne-a cuprins pe toți cei care l-am cunoscut pe preotul Benchea Emanuel, plecat prea devreme dintre noi, la doar 36 de ani.

Mă bucur că am avut onoarea să fim colegi de seminar și să ne cunoaștem în această viață.

Chipul preotului Benchea Emanuel va rămâne imprimat în sufletele preoților, ale credincioșilor și ale tuturor celor care l-au cunoscut și iubit.

Dumnezeu să-l ierte și să-l așeze în rândurile celor drepți”, spune, pe Facebook, un alt cunoscut.

Gabriel Bucur, un profesor de muzică din Alba Iulia, spune că, odată cu decesul preotului, corul îngerilor este mai bogat.

”Generația 2001-2006 a Seminarul Teologic Liceal Ortodox Mitropolit Simion Ștefan, Alba Iulia este mai săracă pe pământ dar, mai bogată în cer.

De astăzi are un solist bass în corul îngerilor! Dumnezeu să îți așeze sufletul în RAI, dragul nostru coleg, Emanuel Benchea! Condoleanțe familiei!”.

ADVERTISEMENT
Tags: