Fotbal international

Debut de sezon de coșmar pentru Barcelona. Presa iberică șterge pe jos cu catalanii

22.11.2020 | 16:28
Debut de sezon de cosmar pentru Barcelona Presa iberica sterge pe jos cu catalanii
ADVERTISEMENT

Barcelona are trei eșecuri  și două remize în primele opt partide din acest campionat, după 0-1 cu Atletico Madrid. Acest lucru nu s-a mai întâmplat niciodată în ultimii 25 de ani pentru echipa spaniolă. Cu Ronald Koeman pe bancă, Barca merge și mai prost. 

După meciul în care Barcelona a fost umilită cu 2-8 de Bayern Munchen, în ”sferturile” Ligii și niciun trofeu cucerit, Quique Setién a fost dat afară și a fost adus Ronald Koeman, însă Barcelona nu a reușit să-și revină.

ADVERTISEMENT

Rezultatele sunt și mai slabe acum. 0-1 cu Atletico (echipă la care nu a evoluat Luis Suarez, infectat cu coronavirus) este al treilea eșec în ultimele șase runde. Sunt șapte săptămâni în care catalanii au doar o victorie în La Liga.

Start de sezon slab pentru Barcelona

Barca a jucat opt partide în campionatul Spaniei și a strâns numai 11 puncte, mai puțin decât jumătate din totalul posibil. Pentru catalani este cel mai prost start de sezon din ultimii 25 de ani, conform celor de la Marca. De când s-au acordat trei puncte pentru o victorie în Spania, în 1995-1996, niciodată nu a pornit așa de slab. Nici în stagiunea 2002-2003, cu Louis van Gaal, nici în sezonul 2003-2004, cu Frank Rijkaard. Atunci, a strâns 12 puncte. În 2000-2001, cu Lorenzo Serra Ferrer pe bancă a adunat 13 puncte.

ADVERTISEMENT

Nici măcar Messi nu poate să o facă pe Barcelona să-și revină. “Barça și-a aruncat sezonul la gunoi”, a scris jurnalistul spaniol David Sanchez de la Marca. Barca se află la nouă puncte de Atletico și la șase de Real. Jaime Rincón, jurnalist la Marca, a comentat și el situația de la Barcelona: “Revoluția promisă a fost o minciună”. În cotidianul catalan Sport, Pichi Alonso , fost vârf la Barcelona, unul dintre cei patru jucători care nu au reușit să-l învingă pe Duckadam a titrat: “Barça impotentă”. Ca intertitlu a folosit “capacitate de reacție nulă”.

“Muncesc, încerc să găsesc cea mai bună formulă pentru fiecare partidă… Ce aș putea face mai mult?”, a declarat Ronald Koeman. Cei de la Barcelona s-au speriat când Gerard Piqué  a părăsit terenul în lacrimi. În minutul 62, Angel Correa a căzut pe genunchiul acestuia.

ADVERTISEMENT

Doi accidentați după derby-ul cu Atletico

Oficialii catalani au crezut că a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate, însă diagnosticul a fost entorsă. Piqué nu a fost singurul care a suferit o accidentare. Sergi Roberto a ieșit și el mai devreme de pe teren. El a suferit o leziune la cvadriceps.

Diego Simeone este la prima victorie în fața catalanilor în campionatul Spaniei. A reușit succesul după 18 întâlniri cu Barca. 11 eșecuri și 6 egaluri a avut până acum tehnicianul în fața Barcei. Atletico este singura formație care nu a suferit nicio înfrângere în acest sezon și se află pe primul loc, la egalitate cu Real Sociedad (amândouă au 20 de puncte, bascii au mai multe goluri date).

ADVERTISEMENT

Jurnaliștii din Spania își pun întrebarea dacă “los colchoneros”  pot să ia titlu iar, după șapte ani. Antrenorul lui Atletico mai are doar trei fotbaliști din lotul din 2013-2014: Diego Costa, Koke și Jose Gimenez. “Acest grup de jucători este foarte valoros, o spun de multă vreme”, a declarat tehnicianul de 50 de ani. “Atlético atacă titlul”, este titlul celor de la Marca. Barcelona se află pe locul 11 al clasamentului. În runda următoare, catalanii vor juca cu Osasuna. Angajații de la Barcelona vor ca Leo Messi să părăsească echipa.

ADVERTISEMENT
Tags: