Sport

Debut de vis în Champions League! Haller a avut nevoie de doar 68 de secunde pentru a înscrie. A bifat poker-ul în minutul 63

Sebastien Haller are parte de un debut de vis în Champions League.
16.09.2021 | 00:07
Debut de vis in Champions League Haller a avut nevoie de doar 68 de secunde pentru a inscrie A bifat pokerul in minutul 63
ADVERTISEMENT
15-09-2021
21:05

Sebastien Haller, primul african care înscrie 4 goluri într-un meci în Liga Campionilor. Ce superstar a reușit aceeași performanță la debut

Sebastien Haller a fost eroul meciului dintre Sporting Lisabona și Ajax Amsterdam. Atacantul adus de la West Ham a impresionat la debutul lui în cea mai importantă competiție continentală intercluburi.

A marcat de patru ori și l-a egalat pe Marco Van Basten, precedentul debutat în Champions League care a înscris patru goluri, în 1992, într-un Milan – IFK Goteborg. 

Sebastien Haller a mai bifat o performanță excepțională în meciul cu Sporting Lisabona. A devenit primul fotbalist african care înscrie patru goluri într-un meci din Liga Campionilor. 

15-09-2021
20:27

Poker de senzație a lui Haller în meciul cu Sporting

Sebastien Haller face un meci de senzație la debutul în Liga campionilor. Ivorianul de 27 de ani a înscris 4 din cele cinci goluri ale ”lăcierilor” de la Ajax în disputa de la Lisabona cu Sporting. După reușitele din prima repriză, Haller și-a desăvârșit prestația cu alte două reușite.

Și în întrecerea internă africanul are parte de un început de excepție. A marcat patru goluri în tot atâtea meciuri disputate.  

Atacantul din Coasta de Fildeș a reușit o „dublă” în doar nouă minute, în duelul dintre Ajax Amsterdam și Sporting Lisabona, primul meci al său din carieră în cea mai importantă competiție inter-cluburi din Europa.

În ultimul meci jucat de Sebastien Haller, acesta reușea tot o „dublă”, în victoria Coastei de Fildeș în confruntarea împotriva Camerunului, scor 2-1.

ADVERTISEMENT

Debut de vis pentru Sebastien Haller în Champions League

Sebastien Haller este un jucător cunoscut în fotbalul european, însă acesta nu mai jucase niciodată în Champions League, deși a ajuns la vârsta de 27 de ani.

Șansa lui a fost transferul de la West Ham United la Ajax Amsterdam, câștigând titlul în Olanda și participând astfel în Liga Campionilor.

ADVERTISEMENT

Așteptarea a meritat pentru atacantul din Coasta de Fildeș, care a înscris după doar 68 de secunde în duelul cu Sporting Lisabona, pentru ca tot el să realizeze „dubla” în minutul 9, spre bucuria fanilor „lăncierilor”.

  • 27 de ani are Sebastien Haller

Cine este Sebastien Haller

Sebastien Haller este un atacant născut în Franța, dar care a ales să reprezinte Coasta de Fildeș, țara părinților săi. Formarea sa profesională aparține Academiei de Fotbal de la Auxerre, club care a văzut mult potențial în el.

ADVERTISEMENT

În 2015, Haller prindea un transfer în Olanda, la FC Utrecht, formație care plătea 750.000 de euro pentru a-l aduce în Eredivisie.

După doi ani plini de realizări impresionante din partea lui Haller, atacantul a intrat în atenția lui Eintracht Frankfurt, care a plătit 12.000.000 de euro pentru a-l aduce în Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Performanțele sale au continuat să fie impresionante și în prima ligă din Germania, iar după alți doi ani, West Ham United plătea o adevărată avere pentru el.

„Ciocănarii” au cheltuit nu mai puțin de 50.000.000 de euro pe Sebastien Haller, dar fotbalul din Premier League nu i-a plăcut atât de mult.

După două sezoane, în care fanii lui West Ham îl considerau o „țeapă”, Ajax Amsterdam a decis să îl transfere în schimbul sumei de 22.500.000 de euro.

Haller nu a dezamăgit, intrând rapid în inimile fanilor, marcând chiar la debutul său, iar din acel moment, Sebastien Haller a devenit unul dintre cei mai importanți jucători din echipa „lăncierilor”.

  • 27.000.000 de euro este cota de piață a lui Sebastien Haller, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT