Sport

Debut de vis pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă în noul sezon de Serie B. Goluri superbe. Cum a reacționat antrenorul Parmei. Video

Dennis Man (23 de ani) și Valentin Mihăilă (22 de ani) au început cum nu se poate mai bine sezonul de Serie B. Ambii au marcat în runda inaugurală, în meciul cu Bari.
13.08.2022 | 12:32
Debut de vis pentru Dennis Man si Valentin Mihaila in noul sezon de Serie B Goluri superbe Cum a reactionat antrenorul Parmei Video
Debut de vis pentru Dennis Man și Valentin Mihăilă în noul sezon de Serie B. Goluri superbe marcate de internaționalii români. FOTO: Twitter
ADVERTISEMENT
13-08-2022
09:28

Fabio Pecchia: ”Au calitate, nu sunt surprins”

Dennis Man și Valentin Mihăilă au marcat în primul meci din noul sezon pentru Parma. Chiar dacă nu și-au putut ajuta echipa să câștige (Parma – Bari s-a terminat 2-2 – n.r.), antrenorul Fabio Pecchia a lăudat prestația celor doi.

Man și Mihăilă sunt piese importante în echipa ”cruciaților” care încearcă să revină în Serie A, la finalul sezonului care a debutat vineri.

”Dennis Man trebuie să își recupereze forma fizică, dar acum are un ritm bun. Mihăilă a lucrat bine încă de la început. Man și Mihăilă au calitate, putere și capacitate de efort, muncesc mult, nu sunt surprins de comportamentul lor.

Și Mihăilă a reușit să înscrie. Trebuie să ne îmbunătățim jocul, și în mișcările de pe teren și în munca tactică. Prefer să am jucători de calitate pe teren, dar nu e un scop în sine. În unele momente ne-am pierdut consistența și va trebui să lucrăm la asta”, a spus Pecchia la conferința de presă de după meci.

Și jurnaliștii italieni au apreciat evoluțiile celor doi internaționali români. Astfel, Dennis Man a fost notat cu 7+, cea mai mare notă a meciului, în timp ce Mihăilă a primit nota 7.

Fabio Pecchia (48 de ani) a fost inspirat când a alcătuit formația de start a Parmei pentru meciul cu Bari din prima etapă a celui de-al doilea eșalon fotbalistic italian. Antrenorul i-a trimis în teren încă din primul minut pe Dennis Man și pe Valentin Mihăilă, iar cei doi români nu au dezamăgit.

Dennis Man și Valentin Mihăilă, marcatori în prima etapă din Serie B

Pecchia a început meciul cu Bari înr-un sistem cu care cei doi internaționali sunt mai puțin familiarizați, 4-3-1-2. Fostul jucător al Universității Craiova a fost folosit mijlocaș stânga în linia de trei, în timp ce atacantului arădean i-a revenit poziția de atacant dreapta.

ADVERTISEMENT

Dennis Man a fost primul care a ieșit la rampă. Cel mai scump transfer din istoria SuperLiga, 13 milioane de euro, a deschis scorul pe „Ennio Tardini” încă din minutul 3.

Aflat în colțul drept al suprafeței de pedeapsă, Man l-a executat cu piciorul stâng pe Caprile, goalkeeperul celor de la Bari, iar mingea s-a dus la colțul lung.

ADVERTISEMENT

A fost prima reușită a fostului star de la FCSB la Parma după o pauză de aproximativ șase luni de zile.

Fostul jucător al Universității Craiova, al doilea gol în cinci zile

Parma a picat după golul lui Dennis Man și oaspeții au reușit să întoarcă rezultatul după golurile marcate în minutele 11 și 35, de Antenucci, din penalty, respectiv Folorunsho.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, galben-albaștrii nu au intrat cu handicap la pauză și totul datorită lui Valentin Mihăilă. Fotbalistul revenit după împrumutul de la Atalanta a restabilit egalitatea cu o execuție de toată frumusețea, direct din lovitură liberă, în minutul 45+1.

Este al doilea gol pe care îl reușește Mihăilă într-un interval de numai cinci zile. Mijlocașul în vârstă de 22 de ani și-a trecut numele pe lista marcatorilor și în Cupa Italiei, când Parma a reușit surpriza și a eliminat o echipă de Serie A, pe Salernitana.

ADVERTISEMENT

„Cruciații” s-au impus cu 2-0, într-o partidă în care ambii internaționali români au avut evoluții apreciate de către jurnaliștii italieni.

ADVERTISEMENT