Sporturi

Debut fabulos în Fed Cup! Jaqueline Cristian întoarce de la 3-5 şi câştigă primul set cu patru game-uri consecutive de poveste. VIDEO

08.02.2020 | 18:13
Debut fabulos in Fed Cup Jaqueline Cristian intoarce de la 35 si castiga primul set cu patru gameuri consecutive de poveste VIDEO
ADVERTISEMENT

Jaqueline Cristian, aflată la primul meci pentru echipa de FED Cup a României, a avut un joc entuziasmant în primul set al meciului cu Veronika Kudermetova, în care s-a impus cu 7-5, după ce a câștigat patru game-uri consecutive.

Revenire de senzație a lui Jaqueline Cristian

Jaqueline Cristian, aflată pe locul 197 în ierarhia mondială, a început cum nu se putea mai prost primul set pentru echipa de FED Cup a României. Pe propriul serviciu, în fața Veronikăi Kudermetova, sportiva noastră a cedat în chiar game-ul inaugural, iar după doar cinci minute, rusoaica avea 2-0.

ADVERTISEMENT

Plusul de experiență al Kudermetovei s-a văzut și în continuarea setului, sportiva aflată pe locul 38 WTA ajungând să conducă cu 5-3, cu un break avans, moment în care ceva s-a schimbat în jocul lui Cristian.

Sportiva noastră și-a făcut fără emoții serviciul, ducând scorul la 5-4, iar în game-ul următorul a cedat un singur punct pe serviciul advers, reușind să egaleze pentru prima dată în meci. Au urmat încă două game-uri jucate excelent de Jaqueline Cristian, care a reușit să câștige setul în fața Veronikăi Kudermetova, jucătoare de top 40 WTA, cu semifinală la Hobart în acest început de sezon.

ADVERTISEMENT

Statisticile primului set

Veronika Kudermetova a avut nu mai puțin de 20 de greșeli neforțate în primul set al meciului, față de doar nouă ale jucătoarei noastre.

Rusoaica a avut șase lovituri câștigătoare, cu două mai multe decât Jaqueline, care a reușit și trei ași. Sportiva noastră, locul 197 WTA la simplu, a câștigat doar 59% dintre punctele jucate pe propriul său serviciu, dar a contrabalansat pe al doilea serviciu, luând 10 dintre cele 13 puncte jucate, un procentaj de 77%, față de doar 33% a rusoaicei.

ADVERTISEMENT
  • Ași: 3 Cristian, 2 Kudermetova
  • Duble greșeli: 1 Cristian, 0 Kudermetova
  • Puncte câștigate pe primul serviciu: 59% (13/22) Cristian, 68% (17/25) Kudermetova
  • Puncte câștigate pe serviciul secund: 77% (10/13) Cristian, 33% (3/9) Kudermetova
  • Lovituri câștigătoare: 4 Cristian, 6 Kudermetova
  • Erori neforțate: 9 Cristian, 20 Kudermetova
  • Puncte câștigate la fileu: 0/2 Cristian, 1/2 Kudermetova