Sport

Debut în derby! Jucătorul care își face apariția la CFR Cluj în meciul cu FCSB. Exclusiv

Ulrich Meleke nu a prins până acum niciun minut la CFR Cluj după transferul de la FC Botoșani. FANATIK a aflat că prima apariție în tricoul campioanei va fi chiar în derby-ul cu FCSB.
23.08.2021 | 10:35
Debut in derby Jucatorul care isi face aparitia la CFR Cluj in meciul cu FCSB Exclusiv
Debut în derby! Jucătorul care își face apariția la CFR Cluj în meciul cu FCSB. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Transferul lui Ulrich Meleke de la FC Botoșani la CFR Cluj este un scenariu de telenovelă. Fotbalistul ivorian i-a forțat mâna lui Valeriu Iftime și chiar a amenințat că nu va mai juca dacă nu este lăsat să plece.

Debut în derby! Ulrich Meleke își face apariția la CFR Cluj în meciul cu FCSB

Astfel, pe data de 8 iulie, Meleke a fost transferat la CFR Cluj pentru 250.000 de euro. Chiar dacă patronul Valeriu Iftime nici nu se gândea să îl dea mai ieftin de 500.000 de euro, a fost nevoit să se mulțumească doar cu jumătate din această sumă.

ADVERTISEMENT

Însă, ardelenii nu au plătit suma până pe data de 14 iulie și FC Botoșani a fost nevoită să ajungă la Comisii pentru a-și recupera banii. Camera Națională de Soluționare a Litigiilor le-a dat dreptate moldovenilor și a somat CFR Cluj să plătească suma în termen de 5 zile.

Ulrich Meleke nu a prins niciun minut la CFR Cluj în noul sezon. Din informațiile FANATIK, prima apariție a lui Meleke la campioana României va fi în derby-ul cu FCSB, programat pe data de 29 august, în Gruia.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu revine în Gruia din postura de adversar!

Edi Iordănescu se întoarce la Cluj, de această dată din postura de adversar, după ce în vară a reușit să aducă al patrulea titlu consecutiv pentru CFR Cluj. Antrenorul a semnat un contract valabil 9 luni cu rivala FCSB, unde speră să aducă titlul după o pauză de 7 ani.

CFR Cluj a plecat ca din pușcă în noul sezon. Echipa lui Marius Șumudică are șase victorii consecutive în campionat, însă ardelenii au probleme în centrul defensivei înaintea derby-ului cu FCSB.

ADVERTISEMENT

Marius Șumudică, probleme în defensivă

În meciul cu FC Argeș, în centrul defensivei au evoluat Denis Ciobotariu și Daniel Graovac. Rămâne de văzut dacă Andrei Burcă și Rachid Bouhenna vor putea fi recuperați până la derby, însă Șumudică îl va avea la dispoziție și pe Meleke pentru meciul cu FCSB.

Ulrich Meleke a fost transferat gratis de FC Botoșani în luna februarie a acestui an din Finlanda, de la Kokkolan, echipă din a doua divizie. Ivorianul a devenit repede o certitudine și Iftime spera să dea lovitura cu această nouă descoperire:

ADVERTISEMENT

Meleke i-a forțat mâna lui Iftime: “Dar impresarii lucrează. A întârziat 2 săptămâni la reunire, a venit apoi la Botoșani”

“FCSB m-a întrebat de jucător acum 2 luni când nu aveam nicio intenție sa-l vând, mai avea 3 ani de contract. Pregăteam un export mult mai mare decât 250 de mii de euro. Doar dacă-mi dădea un milion de euro nu puteam să refuz.

Dar impresarii lucrează. A întârziat 2 săptămâni la reunire, a venit apoi la Botoșani. Nu a făcut vizita medicală și mi-a zis sa-i dau drumul. Spunea că nu joacă dacă nu pleacă. Mi-a forțat mâna. El a câștigat, dar echipa a pierdut. Cineva i-a spus clar, avea un contract mic, așa îl luasem din Finlanda, noi l-am descoperit.

“Credeam că dau lovitura. După două săptămâni de discuții i-am dat drumul”

L-am luat, era bun, credeam că dau lovitura. După două săptămâni de discuții i-am dat drumul. CFR mă întrebase de două săptămâni dacă e de vânzare. Nicio secundă nu m-am gândit că iau sub 500 de mii pe el”, a povestit Iftime.

Ulrich Meleke este un fundaș central în vârstă de 22 de ani, evaluat la 150.000 de euro. El a semnat cu CFR Cluj un contract valabil până în vara anului 2024.

Ulrich Meleke
Ulrich Meleke
  • 22 de ani are Ulrich Meleke
  • 250.000 de euro a plătit CFR Cluj pentru transferul fundașului
ADVERTISEMENT