Fotbal intern

Debut nefericit pentru Giedrius Arlauskis. Eliminat cu FCSB la primul meci ca titular de la revenirea la CFR Cluj

19.03.2021 | 23:20
Debut nefericit pentru Giedrius Arlauskis Eliminat cu FCSB la primul meci ca titular de la revenirea la CFR Cluj
ADVERTISEMENT

Giedrius Arlauskis se sacrifică pentru CFR Cluj la debutul după revenirea la campioana României. Portarul lituanian a fost eliminat în minutul 41, după ce l-a oprit pe Octavian Popescu într-o situație iminentă de gol.

Edi Iordănescu a fost inspirat după ce l-a titularizat în premieră pe Giedrius Arlauskis, care a apărat excelent până în momentul eliminării, când și-a salvat echipa de la primirea unui gol, cu prețul unei eliminări.

ADVERTISEMENT

Arlauskis a fost înlocuit între buturi de un alt portar de echipă națională: Grzegorz Sandomierski, care are trei meciuri în naționala de seniori a Poloniei. Cel care a fost sacrificat a fost mijlocașul central, Cătălin Itu.

Giedrius Arlaukis își sacrifică debutul la CFR Cluj și îl oprește pe Octavian Popescu cu prețul unui cartonaș roșu

Giedrius Arlauskis a jucat excelent în cele 40 de minute contra fostei sale echipe, FCSB, de pe National Arena. În minutul 41, portarul lituanian a comis un fault dur la Octavian Popescu, care ar fi scăpat singur în cazul în care ar fi trecut de portar.

ADVERTISEMENT
Momentul in care Arlauskis l-a faultat pe Octavian Popescu surprins de Fanatik. Sursa foto: captura TV Digi Sport
Momentul in care Arlauskis l-a faultat pe Octavian Popescu surprins de Fanatik. Sursa foto: captura TV Digi Sport

Ion Crăciunescu îi dă dreptate lui Ovidiu Hațegan și consideră că centralul a luat decizia corectă atunci când l-a eliminat pe Giedrius Arlauskis, care a comis un fault dur din postura de ultim apărător: „Eu cred că arbitrul a luat decizia corectă atunci când l-a eliminat pe Arlauskis”, a fost verdictul clar și concis al fostului mare arbitru internațional care a intrat în direct la Digi Sport Special.

Grzegorz Sandomierski a fost titular la ultima partidă din campionat împotriva celor de la Poli Iași, când nu a primit gol iar echipa sa a câștigat cu 4-0. Polonezul a ajuns astfel la al optulea meci în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1 pentru CFR, dintre care șase din postura de titular. Sandomierski a primit cinci goluri, după reușita lui Darius Olaru, însă în jumătate din meciuri nu a primit niciun gol.

ADVERTISEMENT

Giedrius Arlaukis e primul jucător al lui CFR Cluj din acest sezon care a fost eliminat

Eliminarea lui Giedrius Arlauskis e prima pentru un jucător al lui CFR Cluj în acest sezon! Campioana României era singura echipă care nu a avut niciun jucător eliminat în acest sezon din Casa Pariurilor Liga 1, record care nu mai stă în picioare după partida cu FCSB.

Managerul general al FCSB a fost extrem de supărat după ce Ovidiu Hațegan i-a refuzat un penalty echipei lui Toni Petrea, iar FANATIK l-a auzit pe stadion pe Mihai Stoica când a exclamat: „Ion Crăciunescu a spus că a fost penalty!”.

ADVERTISEMENT

Ion Crăciunescu a dat verdictul cu privire la faza petrecută în prima repriză a partidei dintre FCSB și CFR Cluj la scorul de 0-0: „Mi s-a părut contact acolo, dacă e contact, e penalty. Mie mi se pare că jucătorul de la CFR Cluj îi pune un picior în față, fără intenția de a juca mingea. Uitați-vă unde are loc contactul, deasupra genunchiului lui Moruțan. Eu zic că e penalty”, a transmis Ion Crăciunescu la Digi Sport Special.

Cristi Bălaj confirmă de asemenea: „Este un roșu mai clar decât dacă ar fi fost pentru un fundaș care scăpa singur!”

Fostul arbitru internațional, Cristi Balaj este de asemenea convins că Ovidiu Hațegan a judecat corect faza în care l-a eliminat pe Arlauskis și a explicat la Telekom acest lucru: „Chiar dacă ar fi existat un fundaș în spate, este un roșu mai clar decât ar fi fost pentru un fundaș care scăpa singur cu portarul. Popescu avea șansa să rămână cu poarta goală, iar arbitrilor li se cere să dea roșu la astfel de faze”, a conchis fostul cavaler al fluierului.

ADVERTISEMENT