News

Nu prea se descurcă în China! Petrescu şi Tănase bătuţi, Contra egal

UPDATE / Spre deosebire de Dan Petrescu, care a pierdut în această rundă pe teren propriu, Cosmin Contra a reuşit să scoată un punct din duelul cu Guizhou Renhe, scor 2-2, în deplasare....
16.07.2015 | 16:40
Nu prea se descurca in China Petrescu si Tanase batuti Contra egal
ADVERTISEMENT

UPDATE / Spre deosebire de Dan Petrescu, care a pierdut în această rundă pe teren propriu, Cosmin Contra a reuşit să scoată un punct din duelul cu Guizhou Renhe, scor 2-2, în deplasare. Atacantul Jeremy Bokila, care a fost şi la Petrolul, a fost folosit titular de antrenorul român. Golurile partidei au fost marcate de Santos şi Olanare, cîte o dublă. În prima repriză, gazdele au ratat un penalty prin Misimovic.

ECHIPELE DE START

primul 11

Tot astăzi a jucat şi Cristi Tănase şi trupa sa, Tianjin Teda. Echipa fostului stelist a fost învinsă de liderul campionatului chinez, Shanghai SIPG, scor 2-1. Golurile partidei au fost înscrise de Davi şi Gyan, respectiv Barcos.

ADVERTISEMENT

tase

În urma rezultatelor din această rundă, Guangzhou R&F se află pe locul 11, cu 21 de puncte, în timp ce Tianjin Teda, trupa lui Tănase, este pe 12, la un punct de echipa lui Contra.

chinaaaaaa

********************************************************************

Dan Petrescu a debutat pe banca noii sale echipe Jiangsu Sainty. Din păcate pentru român, echipa sa a pierdut cu 1-2 partida împotriva lui Shijiazhuang, scor 1-2.

ADVERTISEMENT

Cu aceste eşec, Jiangsu Sainty coboară pe locul 8 în China cu 25 de puncte în 19 etape. Pentru echipa lui Dan Petrescu e a doua înfrîngere la rînd după ce a fost îngenuncheată în etapa trecută, scor 2-3 în meciul de acasă cu Shandong Luneng. 

STEAUA. Portretul celui care duce campioana în grupe. “DOMINĂ tot!”

MINURI SI TADE, DEZVALUIRI

Shijiazhuang a deschis scorul în minutul 44 prin Li Chunyu. Jiangsu a revenit în repriza secundă şi a reuşit să egaleze în minutul 60 prin Sun Ke. Oaspeţii nu au putut ţine de remiză decît 8 minute pentru că Mulenga a adus golul victoriei gazdelor printr-o superbă acţiune personală.

ADVERTISEMENT

Echipele de start în Shijiazhuang – Jiangsu: 

jdjdj

Vin întăriri din România

Dan Petrescu vrea să cimenteze apărarea echipei prin aducerea lui Marius Constantin. Fundaşul român a fost împrumutat de Jiangsu pentru 5 luni de la ASA Tîrgu Mureş pentru 300.000 de dolari.

STEAUA. Ce a făcut Gigi în timpul meciului şi cînd l-a sunat pe Rădoi

Golurile  încasate în meciul de la Shijianzhuang au arătat fragilitatea defensivei echipei lui SuperDan care va avea mult de muncă pînă îşi va putea implementa ideile.

ADVERTISEMENT

Avertizat de Contra

Celălalt antrenor român din prima ligă chineză, Cosmin Contra de la Guangzhou R&F a vorbit despre experienţa din China: “Nu va fi uşor pentru Dan, aşa cum nu e nici pentru mine. Sînt de 7 luni în China şi încă nu m-am obişnuit cu stilul de viaţă de aici”, a declarat Contra.

Echipa lui “Guriţă” e abia pe locul 11, cu 4 înfrîngeri în ultimele 5 meciuri. Guangzhou R&F avea pretenţii de podium înainte de startul sezonului, însă pasa proastă în care a intrat echipa acum două luni pare interminabilă.

A debutat şi Bicfalvi

Deşi a avut multe oferte din Ucraina şi Rusia, Eric Bicfalvi a decis să semneze tot cu o echipă din prima ligă chineză, Liaoning. Golgheterul Ucrainei de anul trecut are un salariu de 1,2 milioane de dolari pe an, principalul motiv pentru care a semnat în China.

Bicfalvi a debutat în aceeaşi etapă cu Dan Petrescu, el fiind introdus pe teren la pauza meciului cu Changchun Yatai. Totuşi, românul nu a putut să îşi ajute prea mult echipa, Liaoning pierzînd meciul cu 1-2.

Etapa în care s-au împiedicat granzii

A fost o etapă a surprizelor în China. Liderul Beijing Guoan a pierdut cu 1-3 pe terenul lui Shanghai Shenshua, însă rămîne pe primul loc datorită semieşecului suferit de Guangzhou Evergrande pe teren propriu cu Henan Construction, 1-1.

STEAUA. Variante ŞOC. Cine îl aşteaptă pe Rădoi în turul 3 al Ligii

Echipa de pe locul 4, Shandong Luneng nu a reuşit să învingă lanterna Shanghai Shenxin, meciul fiind încheiat 2-2. De această situaţie poate profita echipa lui Sven Goran Eriksson, Shanghai SIPC care urcă pe primul loc dacă va învinge noua echipă a lui Cristi Tănase, Tianjin Teda.

Clasament: 

cls

ADVERTISEMENT