ADVERTISEMENT
Fotbal international

Debutul la echipa națională, costisitor pentru Vasile Mogoș: „Trebuie să plătesc o vacanță pentru 13 persoane” + „Momentul intonării imnului, un sentiment de nedescris”

Autor: Francisc Oprea | 17.11.2019 | 17:38
Debutul la echipa națională, costisitor pentru Vasile Mogoș: „Trebuie să plătesc o vacanță pentru 13 persoane” + „Momentul intonării imnului, un sentiment de nedescris”
Vasile Mogoș, titular în România - Suedia. Sursă Foto: Sportpictures

Vasile Mogoș a debutat în tricoul primei reprezentative la meciul cu Suedia și, deși rezultatul nu a fost cel dorit, fundașul dreapta a captat atenția unuia dintre cei mai cunoscuți jurnaliști din Italia, Gianluca di Marzio. În discuția cu italianul, Mogoș recunoaște că a pierdut un pariu după primul meci pentru echipa națională și trebuie să trimită 13 rude într-o vacanță, iar sentimentul pe care l-a simțit în momentul intonării imnului nu poate fi descris.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 20,00 este cota pentru “2” la meciul Spania – România. Vezi aici toate cotele!


Vasile Mogoș, bun de plată după debutul în tricoul echipei naționale

În urmă cu mai mulți ani, mai în glumă, mai în serios, Vasile Mogoș a pus un pariu cu verișorii săi: că le va face rudelor cadou o vacanță dacă va juca în tricoul echipei naționale. 15 noiembrie 2019, România – Suedia, Mogoș a fost titular în selecționata lui Cosmin Contra iar acum are de respectat o promisiune costisitoare, având în vedere numărul rudelor fotbalistului:

ADVERTISEMENT

Acum câțiva ani stăteam de vorbă cu verii mei și, mai mult în glumă, le-am spus că dacă voi juca pentru echipa națională îi voi duce într-o vacanță. Gândește-te că suntem 54 de rude. Din fericire am făcut pariul doar cu câțiva dintre ei. Cu tot cu prieteni și rude, să zicem că trebuiesc să plătesc o vacanță pentru 12 sau 13 persoane” recunoaște, zâmbitor, Vasile Mogoș în discuția cu Gianluca di Marzio.

Când vorbește despre familie, Vasile Mogoș dezvăluie că există o relație foarte strânsă, iar la fiecare sfârșit de sezon organizează un grătar, eveniment ce a fost denumit „Bine ai revenit, Vase”: „Familia este puterea mea. Ne-am mutat, împreună cu fratele meu și cu cele trei surori, în Italia când aveam șase ani. Acolo a început cariera mea. La sfârșitul fiecărui sezon îi chem pe toți la mine acasă, părinți, frați, surori, verișori, prieteni, și facem un grătar, îmi place să-i spun întâlnirii ‘Bine ai revenit, Vase’. Nimeni n-are voie să lipsească, îi vreau pe toți aproape de mine”.

ADVERTISEMENT

Sentimentul trăit la imn

Vasile Mogoș recunoaște că momentul intonării imnului național dinaintea startului meciului cu Suedia a fost special pentru el, un sentiment pe care nu-l poate descrie în cuvinte: „Când eram copil, mă uitam la meciurile naționalei cu tata pe canapea, și la momentul intonării imnului, îmi puneam mâna la inimă și cântam cât puteam de tare. Acum, la meciul cu Suedia, a fost un sentiment incredibil, pe care nu-l pot descrie. Eu pe gazon, cu mâna la inimă, ascultam imnul, iar mama, tata, fratele, prietena mea și câțiva prieteni în tribune. Ei au venit special din Italia pentru meci, păcat de rezultat”.

Acțiunea din noiembrie a fost a doua pentru care Vasile Mogoș a fost convocat la echipa națională. În urmă cu o lună, pentru meciurile cu Insulele Feroe și Norvegia, fotbalistul lui Cremonese a fost la lot, însă nu a bifat niciun minut. Acum, la jocul cu Suedia, Mogoș a fost titular în înfrângerea suferită de „tricolori” cu 0-2.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!